Ταπούτος στο Novibet AllAboutARIS TV: “Κάναμε μεγάλη προσπάθεια για να είναι εδώ ο Σόουζα σήμερα” (vid)

από Γιώργος Γκάτος

Ο Team Manager του ΑΡΗ Midea, Χρήστος Ταπούτος, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή AllAboutARIS TV News, από την Ελένη Γρηγοράκη.

Αρχικά, αναφέρθηκε στην περιπέτεια που είχε ο Σίλβιο Ντε Σόουζα:

«Τα χαρτιά του Σόουζα γιατί προέρχεται από αφρικανική χώρα. Η Τουρκία έχει ιδιαίτερη συμφωνία με κάποιες χώρες και χρειάστηκαν κάποια χαρτιά έξτρα. Δεν ισχύει βέβαια για όλες τις αφρικανικές χώρες. Ταλαιπωρηθήκαμε, κάναμε μεγάλη προσπάθεια. Το προξενείο της Τουρκίας άνοιξε μόνο για μας για να κάνουμε τα χαρτιά. Όταν μίλησα με τον μάνατζερ της Τουρκ, μου επιβεβαίωσε ότι για κάποιες χώρες υπάρχουν ξεχωριστές συμφωνίες.

Δεν μπορούσα να βγάλω άκρη, γιατί οι περισσότεροι δεν μιλούσαν αγγλικά. Μίλησα με έναν δικηγόρο στην Ελλάδα , κάποιον που ξέρει τούρκικα για να τους μεταφράζει. Μετά ο μάνατζερ της Τουρκ ήθελε να μπει στην κλήση για να βοηθήσει. Έγινε και μια επικοινωνία με την Ευρωλίγκα. Δεν βγήκε άκρη, οπότε αναγκαστήκαμε να γυρίσουμε άμεσα. Κανονίσαμε όσα έπρεπε να γίνουν στη Θεσσαλονίκη κι έγινε η δουλειά.

Ζητούσαμε τα χαρτιά του και δεν μας τα έδιναν. Τον πήγε η αστυνομία μέχρι την πύλη, πήραν τα χαρτιά του, τα έδωσαν στο πλήρωμα του αεροσκάφους κι όταν προσγειώθηκε, τότε του έδωσαν.

Για τουλάχιστον 3 ώρες μιλούσαμε 4-5 άτομα. Προσπαθήσαμε να βρούμε λύση και με το υπουργείο εξωτερικών το ελληνικό εδώ, αλλά η αστυνομία ήταν ανένδοτη».

Για το αν ο Ίσμαελ Σανόγκο και ο Δημήτρης Κατσίβελης θα είναι διαθέσιμη για το παιχνίδι του Σαββάτου, κόντρα στο Λαύριο:

«Δεν έχουμε ακόμα ενημέρωση. Την Πέμπτη που θα προπονηθούμε στην Ελλάδα ξανά, θα έχουμε καλύτερη εικόνα. Τα παιδιά έμειναν πίσω για να συνεχίσουν την θεραπεία τους, αλλά και να κάνουν προπόνηση με τον βοηθό γυμναστή μας. Θεωρώ πως ο Σανόγκο έχει πιθανότητες, ο Κατσίβελης νομίζω πως όχι. Τα επόμενα δύο παιχνίδια είναι must win και το ιατρικο επιτελείο έχει στοχεύσει σε αυτά τα δύο και… τρέχει».

Για τον αγώνα παραμονή Πρωτοχρονιάς, με τον Ολυμπιακό:

«Θα προσγειωθούμε στη Θεσσαλονίκη, 21:30 το βράδυ. Μια που θα κατεβούμε από το αεροπλάνο και μια που θα πούμε καλή χρονιά το σπίτι μας. Προσπαθούν στον ΕΣΑΚΕ να τρέξουν το πρόγραμμα γιατί υπάρχει έξτρα γύρος φέτος, οπότε παραπάνω παιχνίδια. Πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί όλα ως αρχές Ιουνίου, ώστε να προλάβει να κάνει τρεις εβδομάδες προετοιμασία η Εθνική ενόψει Προλυμπιακού Τουρνουά. Μπήκε νωρίς ο αγώνας για να μην υπάρχει θέμα με τις πτήσεις».

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη-συζήτηση:

Προτεινόμενα Άρθρα