Τα… έσπασε και έχασε στην πρεμιέρα ο ΑΡΗΣ από την ΑΕΚ

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ Midea ήταν άστοχος, σε κάποιες στιγμές έδειχνε να μην μπορεί να διαχειριστεί την πίεση. Απέναντι του βρήκε μία ποιοτική ΑΕΚ που εκμεταλλεύτηκε τα… νεκρά διαστήματα των «κιτρίνων» για να πάρει την νίκη με 70-59…
Οι παίκτες του Καστρίτη είχαν ορισμένα καλά διαστήματα κυρίως αμυντικά, ενώ επιθετικά και πάλι ήταν άστοχοι ενώ σε αρκετά σημεία του αγώνα έδειξαν και πιεσμένοι. Αποκορύφωμα αυτού, οι τουλάχιστον πέντε επιθέσεις όπου η μπάλα έμεινε στα χέρια κάποιου παίκτη του ΑΡΗ Midea επειδή κανείς δεν σούταρε.
Οι «κίτρινοι» προσπάθησαν μέσα από την άμυνα τους να κρατήσουν χαμηλά στο σκορ αλλά η επίθεση έκανε σήμερα την… ζημιά, ειδικά όταν η ΑΕΚ βρήκε λύσεις και ξέφυγε στο σκορ. Οι ΝτεΤζούλιους και Γούντμπερι ξεχώρισαν, ο δεύτερος «έσβησε» αμυντικά τον Χέιλ, όμως δεν είχαν βοήθειες από τους υπόλοιπους.
Ο ΑΡΗΣ Midea ξεκίνησε καλά και με «όπλο» την άμυνα του, προηγήθηκε με 15-9 και με 17-14 ατο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, έχοντας «εξουδετερώσει» Χέιλ και Χαμπ. Η ΑΕΚ όμως βρήκε λύσεις στο δεύτερο δεκάλεπτο από τον Μπράις για να μείνει κοντά στο σκορ, την ώρα που οι «κίτρινοι» άρχισαν να είναι άστοχοι. Το παιχνίδι πήγε στην δύναμη και στην άμυνα, με τους «κίτρινους» να κλείνουν προηγούμενοι το πρώτο μέρος με 29-26.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο ΑΡΗΣ Midea προηγήθηκε με 31-26 και εκεί ήρθε το μεγάλο… νεκρό διάστημα. Η ΑΕΚ απάντησε με ένα σερ 8-0 και πήρε το προβάδισμα με 31-34, το οποίο ουσιαστικά δεν έχει ως το τέλος του αγώνα. Ο ΑΡΗΣ Midea δεν τα παράτησε και μπόρεσε να μειώσει σε 38-40, ένα κρίσιμο σημείο μιας και εκεί οι παίκτες του Καστρίτη ενώ είχαν «κλειδώσει» τους αντιπάλους τους στην άμυνα, επιθετικά είχαν τεράστιο πρόβλημα, αφού είτε ήταν άστοχοι είτε έκαναν λάθη. Η ΑΕΚ παρέμεινε μπροστά στο σκορ με 41-44 στο τέλος της τρίτης περιόδου και στην έναρξη της τέταρτης με κορυφαίο τον Γκριν έκανε ένα νέο σερί, προηγήθηκε με 42-54 στο 33ο λεπτό και έβαλε τις βάσεις για την νίκη. Η αντίδραση του ΑΡΗ Midea δεν ήρθε ποτέ παρά τις προσπάθειες των ΝτεΤζούλιους και Γούντμπερι, με τους «κίτρινους» να χάνουν με 59-70.
Τα δεκάλεπτα: 17-14, 29-26, 41-44, 50-70.

ΑΡΗΣ Midea (Καστρίτης): Μπανκς 2, Νόλεϊ 3 (7ρ.), Ντε Τζούλιους 17 (4/5 τρίποντα, 7ρ.), Γούντμπερι 15 (6ρ.), Μαντζούκας 5, Άλκινς 3, Τολιόπουλος 7, Χατζηδάκης, Γκιουζέλης 1, Μποχωρίδης 2, Πουρλίδας, Ρόμπερτς 4

ΑΕΚ Betsson (Σάκοτα): Χαμπ 10 (2/7 τρίποντα), Νετζήπογλου 5, Κουζέλογλου 5, Γκόλντεν 4 (5ρ., 4ασ.), Χέιλ 5 (0/6 τρίποντα, 6ρ.), Γκρέι 9 (6ρ.), Σκορδίλης, Καράμπελας, Φλιώνης 2, Μπράις 18 (1/1 τρίποντο, 6ρ.), Φίλλιος, Κουζμίνσκας 12.

Προτεινόμενα Άρθρα