Τα χαμηλά σχήματα έφεραν το παιχνίδι στο… πιάτο, αλλά…

από Γιώργος Γκάτος

Όταν βρίσκεσαι πίσω στο σκορ με 20 πόντους, ασφαλώς… κάτι δεν έχεις κάνει καλά ως εκείνη τη στιγμή.

Ο Γιάννης Καστρίτης ανακάτεψε την τράπουλα και τοποθέτησε τον Διαμαντή Σλαφτσάκη (4/6 δίποντα, 4 επιθετικά ριμπάουντ, 2 μπλοκ, 3 κλεψίματα) που μόλις είχε επιστρέψει από τραυματισμό, στη θέση “5” σε χαμηλά σχήματα. Χάρελ, Σανόγκο, Γκάλινατ, Κατσίβελης και Τολιόπουλος, μαζί με τον Έλληνα φόργουορντ, δημιούργησαν ένα αρκετά κοντό σχήμα το οποίο ήταν αποτελεσματικό.

Και ήταν αποτελεσματικό γιατί είχε φοβερή ενέργεια στην άμυνα και ταχύτητα σε σκέψη και εκτέλεση. Το -20 έγινε… απόσταση καλαθιού, με τον ΑΡΗ όχι απλά να είναι στη διεκδίκηση, αλλά να έχει και το μομέντουμ.

Μερικές κακές επιθέσεις δεν επέτρεψαν στους “Κιτρινόμαυρους” να προσπεράσουν στο σκορ και να φύγουν με το διπλό από την Πυλαία στο τέλος.

Σε όλο αυτό υπάρχει και ένα αλλά. Ο Σίλβιο Ντε Σόουζα μέτρησε 6:28 στο παρκέ και ο Κρις Μπάνκστον 11:15. Οι δύο ψηλοί του ΑΡΗ δεν εκτέλεσαν ούτε ένα σουτ στον χρόνο που συμμετείχαν και ουσιαστικά δεν ήταν παράγοντες του χθεσινού αγώνα, αφού στο χρόνο που συμμετείχαν έδειξαν εκτός κλίματος. Ο Ανγκολέζος σέντερ πέρασε στο παρκέ για μόλις 40″ στο Β’ ημίχρονο.

Φωτογραφία: MegaPress

Προτεινόμενα Άρθρα