Τα όνειρα είναι δωρεάν

από Γιώργος Γκάτος

Τα όνειρα είναι δωρεάν. Άλλες φορές με μικρούς στόχους, άλλες φορές με μεγαλεπήβολα πλάνα. Δεν θα μιλήσουμε φιλοσοφικά σε αυτό το blog, αλλά θα ασχοληθούμε με το Final 8 του Κυπέλλου, στα ξακουστά… Δύο Αοράκια.

Να ξεκινήσουμε από μερικά βασικά πράγματα. Όχι, δεν είναι γιορτή. Δε θεωρώ γιορτή μια σειρά αγώνων που θα γίνουν όσο πιο μακριά γίνεται, στη Κρήτη δηλαδή, χωρίς οργανωμένους φιλάθλους των ομάδων. Και επειδή οπαδοί 8 ομάδων δε μπορούν να συνυπάρξουν δυστυχώς, η γιορτή πιο πολύ με σκόρπια διαδήλωση θα μοιάζει σε μερικά παιχνίδια.

Δεύτερον, έχω εκφράσει από τον Οκτώβριο τη διαφωνία μου με τον τρόπο διεξαγωγής του Κυπέλλου. Πιστεύω ότι όσες φορές και αν επαναληφθεί όλο αυτό, ο νικητής του τροπαίου από την Α2 θα έχει απλά τιμητική συμμετοχή. Και τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα όταν η κλήρωση που γίνεται αφορά μόνο αυτόν.

Θα ήταν τρομερά διαφορετικό και κατά τη γνώμη μου πολύ πιο ενδιαφέρον, αν απλά υπήρχε το κλασικό φορμάτ Κυπέλλου με τις ομάδες όλων των κατηγοριών να βρίσκονται αντιμέτωπες και στη τελική, μια εβδομάδα πριν το Final-8, να υπήρχε κλήρωση για τα ζευγαρώματα και τις διασταυρώσεις.

Προχωράμε όμως, δεν είναι ούτε αυτό το θέμα μας, απλά ήθελα να εκφράσω την άποψη μου. Το θέμα μας είναι η παρουσία του ΑΡΗ στη Κρήτη.

Πιστεύω ότι ο ΑΡΗΣ είναι σε σημείο που μόνο “κέρδη” μπορεί να έχει από αυτή τη διοργάνωση. Ήξερε από καιρό ότι δε θα έχει επιστροφές τραυματιών ο Γιάννης Καστρίτης, η ομάδα δείχνει να ρολάρει καλά, η ψυχολογία του γκρουπ είναι ανεβασμένη.

Όλες οι ομάδες γνωρίζουν ότι κόντρα στον ΑΡΗ η ζωή τους είναι δύσκολη. Είναι κεκτημένο της ομάδας αυτό καθώς μιλάμε για σκληρή άμυνα, με εναλλαγές και τρομερή ενέργεια.

Η μελέτη του Ολυμπιακού και πόσο μάλλον η αντιμετώπιση του, είναι κάτι παραπάνω από τρομερά δύσκολη δουλειά. Και δε το λέω εγώ, το λένε αρκετές ομάδες στην Ευρώπη φέτος.

Αν ο ΑΡΗΣ δεν ήταν αυτός που είναι και δεν είχε πίσω του τον κόσμο του, μόνο με χιούμορ θα αντιμετώπιζε ένα παιχνίδι νοκ άουτ όπου ο αντίπαλος του έχει να ηττηθεί σε εγχώρια διοργάνωση εδώ και 45 αγώνες.

Αυτό δε μου λέει κάτι. Οι αντικειμενικές δυσκολίες είναι υπαρκτές και μεγάλες, αλλά τα όνειρα είναι δωρεάν.

Τα προβλήματα που απασχολούν τον ΑΡΗ είναι αρκετά, όπως για παράδειγμα ότι έχει μια εβδομάδα για να λύσει ban και ενημερότητα, τα χρήματα από τη φορολόγηση του στοιχήματος δεν έχουν εμφανιστεί ακόμα και αγωνιστικά έχει αριθμητικό πρόβλημα στους ψηλούς.

To Final 8 δεν είναι πρόβλημα, είναι μια διαδικασία στην οποία θα υποβληθεί ο ΑΡΗΣ με μοναδικό σκοπό να τα κάνει όλα… άνω-κάτω!

Το ότι ο ΑΡΗΣ θα παλέψει με νύχια και με δόντια είναι σίγουρο. Το ότι δε θα έχει ενέργεια μόλις ολοκληρωθεί το παιχνίδι επειδή θα τα έχει δώσει όλα, κι αυτό είναι δεδομένο.

Ξεκίνησαν το πρωί το ταξίδι και όπου τους βγάλει…

Περισσότερα και εφ’ όλης της ύλης, στο Twitter.

Προτεινόμενα Άρθρα