Τζούστον στο AllAboutARIS TV: “Μπορώ να αγωνιστώ όπου με χρειαστεί ο κόουτς” (vid)

από Γιώργος Γκάτος

Ο Σακούρ Τζούστον βρίσκεται για πρώτη φορά μακριά από την πατρίδα του για να παίξει μπάσκετ. Ο “rookie” ψηλός των “Κιτρινόμαυρων”, αγωνίζεται στη θέση “4” -αλλά και “5”, παρά το γεγονός πως έχει ύψος 2,01μ.

Μέσα από την αθλητικότητα του, έχει τη δυνατότητα να κοντράρει τους πιο υψηλόσωμους αντιπάλους του.

Ο 25χρονος Αμερικανός “άνοιξε” τα χαρτιά του στη Media Day της ΚΑΕ ΑΡΗΣ.

“Πάντα ήθελα να παίξω μπάσκετ εκτός συνόρων. Μέχρι στιγμής είναι τα πάντα εξαιρετικά για εμένα. Η πόλη, η ομάδα, οι προπονητές μου, όλα είναι όμορφα. Περιμένω τους οπαδούς μας” σημείωσε αρχικά για την παρουσία του στον ΑΡΗ.

Για το γεγονός πως παρ’ ότι είναι forward, αντιμετωπίζει τα αντίπαλα δυνατά “κορμιά”:

“Το μπάσκετ εδώ έχει αρκετές επαφές και κόντρες με το σώμα. Έχω παίξει κόντρα σε δυνατούς αντιπάλους. Είμαι έτοιμος να τους αντιμετωπίσω, θα είναι ένα καλό τεστ για εμένα.”

Στη Θεσσαλονίκη, ο Σακούρ Τζούστον βρήκε έναν “παλιό” γνωστό του, αφού με τον Άντονι Κάουαν Jr συνυπήρξαν στους Μέμφις Χαστλ τη περασμένη σεζόν.

Μίλησε μας για τον Άντονι Κάουαν Jr, που συνεργάζεστε για δεύτερη φορά:

“Είναι ένας εξαιρετικός πόιντ γκαρντ. Μπορεί να οδηγήσει την ομάδα και μπορεί να βρει την καλύτερη θέση είτε για τους συμπαίκτες του, είτε για τον εαυτό του. Κάνει πολύ καλό διάβασμα στην επίθεση”

Για το γεγονός πως είναι μέλος μιας νεανικής ομάδας και αν μοιράζεται τις ίδιες ιδέες για το μπάσκετ με τους συμπαίκτες του και το τεχνικό τιμ:

“Ο κόουτς είναι νέος, εμείς είμαστε νέοι. Ο ένας παρακινεί τον άλλο, υπάρχει αρκετή ενέργεια και χημεία. Υπάρχει ταχύτητα εξαιτίας και των ηλικιών μας.”

Ο ίδιος στέκεται ξανά στο γεγονός πως τον ενδιαφέρει μόνο το παιχνίδι και όχι η θέση που θα πάρει στο παρκέ. Μάλιστα, δηλώνει πως είναι έτοιμος να αγωνιστεί οπουδήποτε!

Για το ποια θέση προτιμάει στο παρκέ:

“Δεν με ενδιαφέρει. Αν χρειαστεί, μπορώ να παίξω σε οποιαδήποτε θέση. Το μπάσκετ είναι μπάσκετ. Όπου με χρειαστεί ο κόουτς.”

Για το ποια ομάδα υποστηρίζει στο NBA:

“Ειλικρινά, είμαι επαγγελματίας και δεν έχω κάποια αγαπημένη ομάδα. Όλοι οι αθλητές εκεί είναι καλοί και μαθαίνω από αυτούς.”

Προτεινόμενα Άρθρα