Τι θέλει ο Καστρίτης για το ολοκαίνουργιο ρόστερ

από Γιώργος Γκάτος

Ο ΑΡΗΣ και ο Γιάννης Καστρίτης βρίσκονται μια ανάσα πριν δώσουν και επίσημα τα χέρια, για ανανέωση της συνεργασίας τους. Ο Έλληνας τεχνικός όπως όλα δείχνουν θα κληθεί και πάλι να δομήσει το ρόστερ των “Κιτρινόμαυρων” και να τους οδηγήσει τη νέα σεζόν και στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ο Έλληνας τεχνικός, παρά το γεγονός ότι βρισκόταν σε διακοπές στην ιδιαίτερη πατρίδα του, μετά το τέλος μιας απαιτητικής χρονιάς, έχει καταστρώσει ήδη τα πρώτα πλάνα για τη νέα σεζόν, όπου το ρόστερ του αναμένεται να δημιουργηθεί σχεδόν από την αρχή.

Αυτοί που παραμένουν στην ομάδα και τα ερωτηματικά

Από το φετινό ρόστερ, οι μόνοι που θα παραμείνουν με σιγουριά και τη νέα σεζόν, είναι οι Σταύρος Σχίζας, Γιάννης Σιδηροηλίας και Όμηρος Νετζήπογλου.

Και οι τρεις Έλληνες παίκτες έχουν συμβόλαιο και για τη νέα σεζόν. Ο Σταύρος Σχίζας ήταν ο μεγάλος άτυχος της φετινής σεζόν, αλλά έδειξε το τι μπορεί να προσφέρει στην ομάδα στα τελευταία παιχνίδια της χρονιάς. Η ατυχία χτύπησε τη πόρτα και στον Γιάννη Σιδηροηλία, που με δύο διαφορετικά προβλήματα πέρασε τη πόρτα του χειρουργείου και αναγκάστηκε να μείνει εκτός παρκέ για το μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν.

Τόσο ο Έλληνας φόργουορντ, όσο και ο Όμηρος Νετζήπογλου -που αναμένεται να έχει ένα γεμάτο καλοκαίρι με την Εθνική U20, ετοιμάζονται να έχουν διευρυμένο ρόλο και χρόνο συμμετοχής τη νέα σεζόν.

Τα ερωτηματικά παραμένουν δίπλα από τα ονόματα των Στέλιου Πουλιανίτη και Έρικ Λόκετ. Ο Έλληνας γκαρντ αναμένεται να συζητήσει με τον Γιάννη Καστρίτη για τη πιθανή νέα συνεργασία τους. Η επιλογή του ξένου άσσου, θα κρίνει και την επιλογή Έλληνα back up, αναλόγως και τα χαρακτηριστικά των παικτών.

Από την άλλη, ο Αμερικανός φόργουορντ είναι ο μόνος “ξένος” της φετινής σεζόν με ρεαλιστικές πιθανότητες παραμονής. Χάνλαν, Τζούστον συμφώνησαν με άλλες ομάδες ήδη, ενώ το κασέ όλων έχει ανέβει. Ο Έρικ Λόκετ έχει το πιο οικονομικό συμβόλαιο και η παρουσία του τη φετινή σεζόν ήταν ουσιαστική για την ομάδα.

Το πλάνο περιλαμβάνει τριάδα ξένων στη frontline

Όπως και πέρσι (Ουίλιαμς, Τζούστον, Κέλι), έτσι και φέτος, ο Γιάννης Καστρίτης θέλει τριάδα ξένων στη γραμμή των ψηλών και έναν Έλληνα back up. Ο Θωμάς Κώττας αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν από τους “Κιτρινόμαυρους” και ο Έλληνας τεχνικός εξετάζει ήδη τις εγχώριες επιλογές του.

Μια εξ αυτών που βρίσκεται εδώ και αρκετούς μήνες στη λίστα του Γιάννη Καστρίτη, είναι αυτή του Γιώργου Γκιουζέλη. Ο Έλληνας φόργουορντ αγωνίστηκε τη φετινή σεζόν με τη φανέλα του Ιωνικού. Οι “Κιτρινόμαυροι” κοίταξαν τη περίπτωση τους και μέσα στη σεζόν, αλλά δεσμευόταν με συμβόλαιο από την ομάδα της Νίκαιας. Και ο ίδιος έχει εκφράσει την επιθυμία να αγωνιστεί στον ΑΡΗ, κατά το παρελθόν.

Μαζί με αυτή του 26χρονου φόργουορντ, εξετάζονται κι άλλες, με γνώμονα το τι μπορούν να προσφέρουν στον ΑΡΗ αλλά και σε συνδυασμό με το κασέ τους.

Ο ΑΡΗΣ αναμένεται να κινηθεί και πάλι για την απόκτηση έξι ξένων παικτών, με το μπάτζετ να ανεβαίνει ελαφρώς, καθώς όπως όλα δείχνουν, για ένα χρονικό διάστημα θα αγωνίζεται σε δύο αγώνες την εβδομάδα.

Προτεινόμενα Άρθρα