Τον Ιανουάριο κρίνεται οριστικά η υπόθεση της μη χορήγησης πιστοποιητικού στον ΑΡΗ

από Γιώργος Γκάτος

Το Διοικητικό Εφετείο απέρριψε την αίτηση για προσωρινή αναστολή οποιασδήποτε ποινής, αλλά αυτό δεν αλλάζει ουσιαστικά τίποτα στην υπόθεση του ΑΡΗ.

Τα πάντα στην υπόθεση της μη χορήγησης πιστοποιητικού θα κριθούν τον Ιανουάριο για τους “Κιτρινόμαυρους”. Το Διοικητικό Εφετείο σήμερα δεν μπήκε στην ουσία της υπόθεσης, αφού με αυτήν είναι προγραμματισμένο να ασχοληθεί στα μέσα του Ιανουαρίου.

Έτσι, ο ΑΡΗΣ θα βρεθεί την Τρίτη (21/12) ενώπιον του Αθλητικού Δικαστή του ΕΣΑΚΕ, αλλά η ουσία αυτής της υπόθεσης θα κριθεί από το Εφετείο τον επόμενο μήνα, στις αρχές του νέου χρόνου.

Αυτό γιατί ό,τι και να αποφασίσει ο Αθλητικός Δικαστής, με την απόφαση θα ασχοληθεί ένα πολιτικό δικαστήριο, το οποίο είναι ανώτερο από κάθε αθλητικό.

Για να το πούμε πιο απλά, ακόμα και αν ο Αθλητικός Δικαστής αποφασίσει και επιβάλει μια ποινή την Τρίτη και αυτή εφαρμοστεί άμεσα στον βαθμολογικό πίνακα, η απόφαση που θα πάρει το Εφετείο τον Ιανουάριο, μπορεί να την “εξαφανίσει”.

Συνεπώς, δεν υπήρξε καμία ουσιαστική απόφαση για την πορεία αυτής της υπόθεσης και τα πάντα θα κριθούν τον επόμενο μήνα.

Προτεινόμενα Άρθρα