Τουρκία: Ακυρώθηκε το κύπελλο στο μπάσκετ εξαιτίας των φονικών σεισμών

από AllAboutARIS

Μια… κούπα λιγότερη θα σηκώσουν φέτος οι τουρκικές ομάδες στο μπάσκετ και συγκεκριμένα όποια θα κατακτούσε το Κύπελλο της χώρας, αφού η ομοσπονδία αποφάσισε να ακυρωθεί για φέτος ο θεσμός.

Οι φονικοί σεισμοί της 6ης Φεβρουαρίου σε Τουρκία και Συρία σόκαρα τη γειτονική μας χώρα που ακόμα βλέπει τις πληγές της ανοιχτές. Περίπου 45.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέσα στα συντρίμμια που άφησε ο εγκέλαδος στο πέρασμά του, βυθίζοντας στο πένθος μια ολόκληρη χώρα.

Όπως ήταν φυσικό, μετά από μια τέτοια φυσική καταστροφή, στη Τουρκία όλα «πάγωσαν». Η χώρα είχε κηρύξει πένθος, οι διοργανώσεις είχαν αναβληθεί και το μόνο πράγμα που βρισκόταν στην επικαιρότητα ήταν το τραγικό συμβάν.

Ενάμιση μήνα μετά φυσικά και οι πληγές στη χώρα παραμένουν ανοιχτές. Ωστόσο η ζωή συνεχίζεται πάντα και έτσι συμβαίνει και στην Τουρκία. Μόνο που καμιά φορά έρχονται και ανατροπές! Σύμφωνα με την ενημέρωση της τουρκικής ομοσπονδίας μπάσκετ, το κύπελλο της χώρας είχε πάρει αναβολή και άπαντες περίμεναν ότι θα ξεκινούσε ξανά στις 17-19 Φεβρουαρίου, ενώ το τουρνουά των γυναικών θα διεξαχθεί μεταξύ 9-11 Μαρτίου.

Όμως τελικά η TBF φέρεται να αποφάσισε να μην παίξει καθόλου το Κύπελλο του 2023. Σύμφωνα με το TrendBasket, η απόφαση της ομοσπονδίας είναι οριστική, παρόλο που είχε υποσχεθεί να επανεκτιμήσει την κατάσταση μετά από συνεννόηση με τους συλλόγους. Ο κύριος λόγος πίσω από την απόφαση είναι η αδυναμία εύρεσης ημερομηνιών στο πρόγραμμα, καθώς οι τέσσερις προημιτελικοί πρέπει να διεξαχθούν πριν από το Final Four..

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X