Το έκαναν ντέρμπι οι διαιτητές, το «καθάρισε» στο τέλος ο ΑΡΗΣ

από Σταμάτης Μουρελής

Ο ΑΡΗΣ θα μπορούσε να φτάσει σε ένα εύκολο απόγευμα και μία άνετη νίκη μπροστά σε 5.000 φιλάθλους του που γέμισαν το Αλεξάνδρειο. Αλλά οι διαιτητές είχαν άλλη άποψη αφού με τα σφυρίγματα τους πήγαν να το κάνουν… ντέρμπι. Τελικά όμως πήγε στράφι η προσπάθεια τους αφού οι «κίτρινοι» έφτασαν στην νίκη με 85-68.

Οι Συμεωνίδης, Τσόνος και Χριστινάκης ήταν απλά… τραγικοί μιας και άφησαν το σκληρό παιχνίδι της Καρδίτσας ενώ δεν είχαν την ίδια ευαισθησία στα σφυρίγματα σε βάρος των γηπεδούχων.  Μάλιστα κράτησαν τον ΑΡΗ μακριά από την γραμμή των βολών για το πρώτο δεκάλεπτο και το σερί «έσπασε» μετά από 34 λεπτά και 58 δευτερόλεπτα αγωνιστικά, με τον ΑΡΗ να εκτελεί βολή.

Από τους «κίτρινους» εξαιρετική Σανόγκο και Χόρκλερ στην άμυνα, δίπλα τους μπαίνει και ο Σχίζας. Επιθετικά ο Νότε έδειξε κομμάτια του ταλέντο του, ο Τολιόπουλος έψαχνε για αρκετή ώρα ένα εύστοχο σουτ και το βρήκε στο τέλος, ενώ ο Γούντγουιν ήταν καλός έχοντας θέμα με τα φάουλ. Καλός ο Μήτρου Λονγκ έδωσε λύσεις ειδικά στο τέλος, θετικός ο Νετζήπογλου σε άμυνα και επίθεση.

Ο ΑΡΗΣ μπήκε δυνατά και προηγήθηκε με 23-15 και με 31-19 στο 15ο λεπτό, έχοντας επιβάλλει τον ρυθμό του στην άμυνα πρώτιστα και μετά στην επίθεση. Η Καρδίτσα δεν είχε λύσεις, οι διαιτητές άρχισαν τα… περίεργα σφυρίγματα αλλά πριν αλλάξει η εικόνα του αγώνα, ο ΑΡΗΣ προηγήθηκε με 18 πόντους (44-26) στο 19ο λεπτό, πριν το 44-31 του πρώτου ημιχρόνου.

Στην τρίτη περίοδο οι διαιτητές έδωσαν… ρεσιτάλ μιας και άφησαν το σκληρό παιχνίδι των φιλοξενούμενων και εκνεύρισαν τους γηπεδούχους. Ο ΑΡΗΣ προηγήθηκε με 20 πόντους (56-36) στο 24ο λεπτό, πριν αρχίσει η αντεπίθεση της Καρδίτσας η οποία μείωσε σε 56-47 στο 27ο και σε 61-53 στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Οι «κίτρινοι» μπήκαν αποφασισμένοι στο τελευταία δεκάλεπτο και με 5.000 στο πλευρό τους, για την νίκη. Ο ΑΡΗΣ κράτησε την Καρδίτσα στους εννέα πόντους στα πρώτα οχτώ λεπτά και αυτό έδωσε το δικαίωμα στους παίκτες του Καστρίτη χάρη σε Νότε και Τολιόπουλο να προηγηθεί με 84-66, φτάνοντας εύκολα στην νίκη με 85-68.

Τα δεκάλεπτα: 15-13, 44-31, 61-53, 85-68.

Δείτε τα στατιστικά 

 

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X