Το βάρος στην αδειοδότηση και η επόμενη μέρα

από Γιώργος Γκάτος

Μπορεί η χρονιά να τελείωσε το βράδυ της Τρίτης για τους αθλητές της ομάδας, όμως για τους διοικούντες δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο.

Άπαντες στον ΑΡΗ έχουν πέσει πάνω από το θέμα της κατάθεσης φακέλου αδειοδότησης, ο οποίος πρέπει να κατατεθεί στον ΕΣΑΚΕ την ερχόμενη Τρίτη (31/5).

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, απαιτείται ένα ποσό της τάξεως των 200 χιλιάδων ευρώ, προκειμένου να καλυφθούν μια σειρά από ζητήματα.

Όλες οι ομάδες πρέπει να καταθέσουν μια εγγυητική λίγο κάτω από τις 100 χιλιάδες ευρώ (την οποία και θα πάρουν πίσω αργότερα στη σεζόν). Έπειτα, πρέπει να κατατεθούν χρήματα για την εξασφάλιση της ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας.

Τέλος, πρέπει να διακανονιστούν οποιεσδήποτε εκκρεμότητες υπάρχουν τόσο με αθλητές και τεχνικό επιτελείο από τη φετινή σεζόν, όσο και με τους πιστωτές που υπήρχαν στον περσινό φάκελο της (προ)αδειοδότησης του ΕΣΑΚΕ.

Τα επόμενα 24ωρα είναι πολύ κρίσιμα, γιατί οι “Κιτρινόμαυροι” έχουν συγκεντρώσει ένα μέρος του ποσού και κάνουν… σαφάρι για τα υπόλοιπα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πάντα παραμένει ανοιχτό και ένα ενδεχόμενο παράτασης της καταληκτικής ημερομηνίας, αφού το πρωτάθλημα βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά κυρίως γιατί είναι μια χρονιά ιδιαίτερα προβληματική για όλες τις ΚΑΕ.

Όλες έχουν απώλειες τόσο από τα χρήματα που είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση (και έπειτα ο ΕΣΑΚΕ) από την φορολόγηση του στοιχήματος, αλλά και από εισιτήρια πόρτας εξαιτίας των περιορισμών σε τεράστιο μέρος της σεζόν.

Η επόμενη μέρα που βρίσκεται… στον αέρα

Κουβέντα για την επόμενη μέρα δεν μπορεί να γίνει σε ουσιαστικό επίπεδο. Αφενός γιατί άπαντες έχουν πέσει πάνω στο θέμα της αδειοδότησης και αφετέρου γιατί πρέπει να γίνουν μια σειρά από κινήσεις ώστε να παρθούν αποφάσεις.

Το επόμενο βήμα του ΑΡΗ είναι να διακανονίσει το θέμα με το μπαν του Μαρμπλ, προκειμένου να μπορέσει να κάνει μεταγραφές.

Κάπου εκεί τοποθετείται και το θέμα του προπονητή. Θεωρείται δεδομένο ότι τόσο ο ΑΡΗΣ, όσο και ο Γιάννης Καστρίτης, επιθυμούν να συνεχίσουν μαζί και τη νέα σεζόν.

Όμως, πρέπει να παρθούν γενναίες αποφάσεις, όπως το ύψος του μπάτζετ. Αν ο ΑΡΗΣ δεν αγωνιστεί στην Ευρώπη, το μπάτζετ θα παραμείνει σχεδόν στα φετινά επίπεδα. Αν όμως οι “Κιτρινόμαυροι” λάβουν μέρος στους ομίλους του Basketball Champions League, τότε το μπάτζετ πρέπει να αυξηθεί τουλάχιστον κατά το ήμισυ, ώστε να δημιουργηθεί ρόστερ για δύο αγώνες την εβδομάδα.

Είναι εύκολα αντιληπτό ότι στη πρώτη περίπτωση, είναι ελάχιστες οι πιθανότητες διατήρησης ξένων παικτών από το φετινό ρόστερ, αφού σχεδόν όλοι έχουν διπλασιάσει και τριπλασιάσει τα “κασέ” τους. Όσο για το ενδεχόμενο ο ΑΡΗΣ να αγωνιστεί στην Ευρώπη, θα πρέπει να υπάρξουν ασφαλώς εγγυήσεις ότι η ομάδα δεν θα ρισκάρει την οικονομική της εξυγίανση.

Η γενικότερη εικόνα είναι ότι η ΚΑΕ θα χρειαστεί ένα πολύ σημαντικό χρηματικό ποσό μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, προκειμένου να επιλύσει μια σειρά από ζητήματα, ενώ είναι φανερό πως η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου παραμένει στάσιμη και πολύ μακριά απ’ ότι θα ήθελαν οι άνθρωποι του ΑΡΗ.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X