Το… μέχρι τέλους η απάντηση στο σχέδιο εξόντωσης του ΑΡΗ

από Σταμάτης Μουρελής

Το σχέδιο έχει φανεί από τον αγώνα με το Περιστέρι. Και είναι η εξόντωση του ΑΡΗ σε όλα τα επίπεδα. Και η ντροπή πλέον… ντρέπεται.
Γράφει ο Σταμάτης Μουρελής

Στην διάρκεια του αγώνα με το Περιστέρι και όταν η Τσαρούχα έφυγε για τα αποδυτήρια ζητώντας την εκκένωση του Αλεξανδρείου, αυτό που μου ήρθε στο μυαλό και το ανέφερα στο live του ALLABOUTARIS TV, ήταν πως το σχέδιο αφορούσε την εξόντωση του ΑΡΗ, οικονομική και αγωνιστική, ώστε η ομάδα να μείνει εκτός εξάδας. Και δυστυχώς ήρθε η «σφαγή» στην Καρδίτσα για να με επιβεβαιώσει. Πλέον ο ΑΡΗΣ καλείται να παλέψει για την επιβίωση του, μιας και το συγκεκριμένο σύστημα δεν τον θέλει να σηκώνει… κεφάλι.

Σε κάποια άλλη αναπτυγμένη χώρα, η Τσαρούχα θα είχε ίσως και νομικές κυρώσεις για την απόφαση της να εκκενώσει ένα γήπεδο με 5.000 κόσμο και παρά την αντίθεση θέση της Αστυνομίας για την ασφάλεια τους. «Δεν με ενδιαφέρει» είναι μία απάντηση ενός ανθρώπου ο οποίος δεν νοιάζεται για τον κόσμο, αλλά μόνο για ένα πράγμα. Την τιμωρία του ΑΡΗ, που θα οδηγούσε στην εξόντωση του. Για κακή της τύχη όμως ο κόσμος βγήκε, ο αγώνας τελείωσε και πλέον ο ΑΡΗΣ μέσω του ΑΣΕΑΔ θα διεκδικήσει αυτό που δικαιούται, την επανάληψη των τελευταίων επτά λεπτών. Τα όσα έγιναν με το Περιστέρι, έδειξαν σε όλους πως το σχέδιο εξόντωσης του ΑΡΗ έχει τεθεί σε εφαρμογή.

Ακολούθησε η «σφαγή» στην Καρδίτσα, την οποία συγκρίνω μόνο με τον τελικό στο Λίντο. Λανθασμένες αποφάσεις που εκθέτουν τους συγκεκριμένους διαιτητές, οι δύο εκ των οποίων μπήκαν κανονικά σε αγώνες σαν να μην… συνέβη τίποτα. Το αντιαθλητικό στον Χόρκλερ, το φάουλ στον Νότε, το αντιαθλητικό στον Γκούντγουιν στην τελευταία φάση της κανονικής περιόδου ήταν απλά… πταίσματα μπροστά σε αυτό που έγινε 17΄΄ πριν το τέλος της παράτασης όταν ο Γκαλινάτ για να μην πέσει, πάτησε με το χέρι του την γραμμή του γηπέδου. Μία φάση που έγινε μπροστά στον Θεωνά, στον οποίο μάλιστα ο Ταπούτος φώναξε εκείνη την στιγμή πως έγινε παράβαση. «Δεν βλέπεις καλά» ήταν η απάντηση του διαιτητή, με την Καρδίτσα να… τρώει τον χρόνο της επίθεση της και ο ΑΡΗΣ να χάνει το τελευταίο σουτ για την νίκη.

Από την προοπτική της τετράδας ο ΑΡΗΣ βρέθηκε στην 7η θέση που είναι ο μεγάλος στόχος τους. Οι επιπτώσεις της μη παρουσίας στην εξάδα θα είναι μεγάλες για την ομάδα, που παλεύει να μειώσει τα χρέη, να είναι συνεπής στις συμφωνίες που έχει κάνει.
Ο ΑΡΗΣ θα χάσει ένα ποσό κοντά στις 80.000 ευρώ που είναι η διαφορά στο μπόνους όσον αφορά το τηλεοπτικό της νέας σεζόν λόγω θέσης. Επίσης θα χάσει μία θέση στους ομίλους του Basketball Champions League που θα έχει αν τερματίσει στην πρώτη εξάδα και θα του έδινε ένα ποσό 50-60.000 ευρώ.

Σε αυτά βάζουμε και τα εισιτήρια που θα χάσει καθώς άλλο να παίζεις ως τέταρτος ή τρίτος με πλεονέκτημα έδρας και διαφορετικά ως έβδομος με τον Παναθηναϊκό. Μιλάμε για μία απώλεια περίπου 150.000 ευρώ σε πρώτη φάση, «μπακαλίστικα» αν το πούμε απλά. Ένα νούμερο το οποίο θα μπορούσε να πάει στα χρέη. Αλλά θα πρέπει να βγει από την τσέπη κάποιου.
Αγωνιστικά η ομάδα θεωρητικά θα έχει αποτύχει μένοντας εκτός εξάδας, ενώ θα πρέπει το επόμενο καλοκαίρι να μπει και πάλι στην διαδικασία των προκριματικών.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Υπάρχει το θέμα Καστρίτης η κουβέντα με τον οποίο το καλοκαίρι θα έχει σίγουρα μέσα την προοπτική της Ευρώπης. Χωρίς Ευρώπη τα δεδομένα θα είναι τελείως διαφορετικά. Και για τον ΑΡΗ μία απώλεια Καστρίτη θα είναι μεγάλο πισωγύρισμα στο αγωνιστικό.

Αυτό είναι το σχέδιο τους, όσον αφορά την εξόντωση του ΑΡΗ. Οικονομικές απώλειες, αγωνιστική αναταραχή.
Η ιδανική αντίδραση του ΑΡΗ θα ήταν το δικό του… μέχρι τέλους. Γιατί αν δούμε την σκληρή πραγματικότητα, δεν πρόκειται να σε αφήσουν να σηκώνεις… κεφάλι. Οπότε κι εσύ φεύγεις. Πας στην Αδριατική Λίγκα και ξεκινάς συζητήσεις, πας στο Eurocup και συζητάς για εγγυημένο συμβόλαιο τουλάχιστον δύο ετών. Και βάζεις στην Basket League μία ομάδα απλά για να παίζει και να τους… ξεφτιλίζει.

Αλλά δυστυχώς ο ΑΡΗΣ από οικονομικής πλευράς δεν είναι έτοιμος για το δικό του… μέχρι τέλους. Δεν έχει τα χρήματα για να έχει δύο ομάδες, μία για την Ευρώπη και μία για την ντόπια «φαρσοκωμωδία». Θέλει συγκεκριμένες εγγυήσεις για να προχωρήσει σε μία τέτοια γενναία απόφαση. Ο κόσμος θα είναι δίπλα αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό. Ο Ολυμπιακός το έκανε γιατί είχε τους Αγγελόπουλους που είχαν μπάτζετ 15-16 εκ. κάθε χρόνο με δύο ομάδες.

Το… μέχρι τέλους θα ήταν ιδανικό, αλλά δεν είναι κάτι ρεαλιστικό. Τουλάχιστον τώρα…

Υ.Γ. Φυσικά και δεν μιλάω να… χωρίσουμε την Ελλάδα στα δύο και τα σχετικά. Απλά και ως εταιρεία ο ΑΡΗΣ θα πρέπει να δει το συμφέρον του. Δεν μπορούν κάποιοι να βάζουν χρήματα, την ώρα που ξέρουν πως θα αντιμετωπίζουν τέτοιες «σφαγές». Μιλάμε για αλλοίωση της βαθμολογίας.
Υ.Γ.1: Το… μέχρι τέλους είναι μία προσωπική μου άποψη, γιατί πραγματικά μετά από όσα είδα στην Καρδίτσα, κατάλαβα πως δεν τους νοιάζει να εκτεθούν, δεν έχουν να αντιμετωπίσουν συνέπειες για τα σφυρίγματα τους. Απλά μπαίνουν και κάνουν την δουλειά τους. Και περιμένω να δω κάτι ανάλογο με Λαύριο, Κολοσσό και Προμηθέα.
Υ.Γ.2: Καμία ΚΑΕ ΑΡΗΣ δεν γύρισε την πλάτη στον Νίκο Γκάλη. Δεν υπάρχει άνθρωπος που θα κάνει κάτι τέτοιο. Ο Φασούλας προσπάθησε να κερδίσει την ψήφο του ΑΡΗ, δίνοντας στον Νίκο Γκάλη τον τίτλο του επίτιμου προέδρου της ΕΟΚ. Ο Γκάλης δεν είχε και δεν έχει καμία διάθεση να εμπλακεί. Ούτε στην ΚΑΕ, ούτε στην ΕΟΚ. Ο ΑΡΗΣ έκανε μία επιλογή με τον Λιόλιο και «προδόθηκε». Μην… τσιμπάτε σε κείμενα που έχουν ως στόχο το κλικ. Ο Φασούλας θα ήταν μία συνέχεια της προηγούμενης διοίκησης.
Υ.Γ.3: Προγνωστικό για τις εκλογές του ΕΣΑΚΕ. Γαλατσόπουλος με 5-6 ψήφους διαφορά.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X