Το πάλεψε όσο μπορούσε, «πλήρωσε» τα… νεκρά διαστήματα

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ Midea ήταν από την αρχύ το μεγάλο αουτσάιντερ κόντρα στον Παναθηναϊκό. Αλλά μπήκε με στόχο να παλέψει και το έκανε. Μέχρι το σημείο που ήρθαν ορισμένα…νεκρά διαστήματα που εκμεταλλεύτηκαν οι «πράσινοι» που έχουν ομολογουμένως ποιότητα. Το… κερασάκι στην τούρτα ήρθε από τους διαιτητές που και πάλι βοήθησαν χωρίς να χρειάζεται, τον Παναθηναϊκό ώστε να πάει η διαφορά κοντά στους 20 πόντους.
Εξαιρετικός ο Μποχωρίδης σε άμυνα και επίθεση, θετικότατος ο Μπανκς, καλή παρουσία Χατζηδάκη και Ρόμπερτς. Αντίθετα εκτός αγώνα Νόλει, Γούντμπερι και ΝτεΤζούλιους.

Ο ΑΡΗΣ ξεκίνησε αρκετά καλά το παιχνίδι, με ευστοχία που του έδωσε το δικαίωμα να προηγηθεί με 6-10 στο 5ο λεπτό. Οι «κίτρινοι» προσπάθησαν με άμυνα ζώνης να κλείσουν την πάσα προς την ρακέτα, με τον Παναθηναϊκό να επιστρέφει και το 20-20 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου κρίνεται δίκαιο.
Οι παίκτες του Καστρίτη αντιμετώπισαν επιθετικό πρόβλημα στο πρώτο πεντάλεπτο της δεύτερης περιόδου με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός που πήγαινε πιο εύκολα στις βολές, προηγήθηκε με 32-24. Οι «πράσινοι» διατήρησαν μία διαφορά κοντά στους εννέα πόντους, με τους «κίτρινους» να βελτιώνονται επιθετικά στο δεύτερο… μισό της δεύτερης περιόδου, μειώνοντας σε 35-28. Αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, οι παίκτες του Παναθηναϊκού συνέχισαν να πηγαίνουν με… ευκολία στις βολές, οι «κίτρινοι» ήταν άστοχοι και η διαφορά πήγε στους 14 πόντους (44-30) στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Στο τρίτο δεκάλεπτο και με τους Νόλει, ΝτεΤζούλιους και Γούντμπερι εκτός αγώνα, ο ΑΡΗΣ δεν μπόρεσε να αντιδράσει, βρήκε μεν πόντους από τον Μποχωρίδη αλλά αμυντικά ο Παναθηναϊκός έδειξε την ποιότητα του κυρίως με τον Ναν. Η διαφορά έφτασε στους 20 πόντους, κλείνοντας εκεί (66-46) με το τέλος της τρίτης περιόδου. Στο τέταρτο δεκάλεπτο οι άμυνες χαλάρωσαν κυρίως στα τελευταία λεπτά, με τον ΑΡΗ Midea να έχει την ευκαιρία να μειώσει και με δύο τρίποντου του νεαρού Πουρλίδα, να πέσει στους 13 με το τελικό 81-68.

Τα δεκάλεπτα: 20-20, 44-30, 66-46, 81-68

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά της αναμέτρησης

Προτεινόμενα Άρθρα