Το πιστοποιητικό, η πιθανότατη παράταση του ΕΣΑΚΕ και τα ban

από Αντώνης Γκάτζιος

Η “μάχη” για την “επόμενη μέρα” συνεχίζεται στον ΑΡΗ και όταν υπάρχουν πολλές υποχρεώσεις, είναι λογικό να ιεραρχούνται.

Το βάρος εύλογα έχει πέσει στην εξασφάλιση πιστοποιητικού συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα. Με τις συμφωνίες με τους παίκτες της φετινής ομάδας να έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί, την εγγυητική των 60..000 ευρώ να μένει ανέπαφη μετά από μεγάλη προσπάθεια και τη φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα να έχουν τακτοποιηθεί, η μοναδική εκκρεμότητα είναι το άνοιγμα της νέας εγγυητικής, των 80.000 ευρώ.

Μία υποχρέωση που έχουν φυσικά όλες οι ομάδες της Basket League, μετά τη… φοβερή απόφαση που λήφθηκε για έξτρα εγγυητική, εν καιρώ πανδημίας και χωρίς κόσμο στα γήπεδα. Θεωρητικά ο ΑΡΗΣ όπως και οι άλλες ΚΑΕ πρέπει να την ανοίξουν έως τις 15 Ιουνίου, αλλά την ίδια ώρα οι φήμες για… παράταση σχετικά με το πιστοποιητικό πληθαίνουν, αφού υπάρχουν ομάδες όπως η ΑΕΚ που είναι “στον αέρα”, ενώ ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει ποιοι θα ανέβουν από την Α2…

Στον ΑΡΗ θέλουν να είναι έτοιμοι και έχοντας το μυαλό στην εγγυητική των 80.000 ευρώ, κάνουν τις κινήσεις τους για τα ban. Οι συζητήσεις με τους πιστωτές συνεχίζονται. Με κάποιους υπάρχει σημείο επαφής ώστε να λυθούν οι υποθέσεις, όμως χρειάζονται πολλά χρήματα “μπροστά”, τα οποία στην παρούσα φάση αναζητούνται.

Υπάρχουν πιστωτές που ζητούν τα μισά οφειλόμενα προκαταβολικά, ενώ άλλοι με χαμηλότερα ποσά όπως ο Κάμινγκς και ο Ουίβερ συζητούν για εφάπαξ εξόφληση. Με δεδομένο ότι τα ban είναι επτά και πως το συνολικό ποσό πλησιάζει τις 800.000 ευρώ (μόνο η οφειλή στον Μάικλ Τζένκινς είναι 240.000!), γίνεται κατανοητό ότι πρέπει να βρεθεί σημαντικό ποσό για προκαταβολές. Περιθώριο υπάρχει, αφού βρισκόμαστε στην 1η Ιουνίου και η προσπάθεια συνεχίζεται.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X