Ο Διαμαντής Σλαφτσάκης έχει καταγράψει μια μακρά διαδρομή στην κατηγορία, στην οποία έκανε ντεμπούτο στις 14 Οκτωβρίου 2012 με τον ΚΑΟΔ και καταφέρνοντας να περάσει στη συνείδηση του κόσμου του ελληνικού μπάσκετ ως μία χαρακτηριστική περίπτωση παίκτη-ομάδας. Μέσα από τη 270ή εμφάνιση του στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα, έγινε ο 49ος στην ιστορία του που έφτασε τα 100 κοψίματα. Αυτά κατανέμονται ανά ομάδα ως εξής…

 

Άρης Midea 28
ΚΑΟΔ 26
Απόλλων Πάτρας Carna 15
Τρίκαλα BC 12
Κόροιβος 10
Κολοσσός H Hotels 5
ΠΑΟΚ mateco 4

*Ο Βασίλης Τολιόπουλος με το μοναδικό κλέψιμο του στο χθεσινό παιχνίδι, έφτασε τα 100 στην καριέρα του στη Stoiximan Basket League.

*Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη έφτασε στη νίκη παρότι σημείωσε τη δεύτερη μεγαλύτερη επίδοση λαθών της περιόδου. Είχε 22, ένα λιγότερο από εκείνα που έκανε το Μαρούσι στο παιχνίδι της πρεμιέρας με τον Παναθηναϊκό Aktor. Οι γηπεδούχοι μάλιστα είχαν 11 περισσότερα λάθη από εκείνα του αντιπάλου τους (22-11) που είναι η μεγαλύτερη διαφορά της σεζόν αφού η προηγούμενη μεγαλύτερη είναι εκείνα των 10 που είχαν ο ΠΑΟΚ mateco απέναντι στον Προμηθέα (16-6) και το Μαρούσι απέναντι στο Περιστέρι bwin (22-12).

*Παράλληλα ο Άρης Midea περιορίστηκε στα τρία κλεψίματα, ισοφαρίζοντας την τρίτη μικρότερη φετινή επίδοση. Οι «κιτρινόμαυροι» δεν είχαν πέσει κάτω από τα έξι κλεψίματα, όσα έκαναν στους αγώνες τους με τον Απόλλωνα Carna, την ΑΕΚ Betsson και τον Κολοσσό H Hotels.