Το τελευταίο χειροκρότημα ήταν και το πιο δυνατό!

από Γιώργος Γκάτος

Η φετινή ομάδα του ΑΡΗ έδωσε την τελευταία της παράσταση, μπροστά στον κόσμο της, ολοκληρώνοντας μια χρονιά με πολλαπλά θετικά πρόσημα.

Δεν είναι μόνο η είσοδος στα πλέι οφ, αλλά είναι η χρονιά που έδωσε ελπίδα στον κόσμο για τον μπασκετικό ΑΡΗ. Και είναι μια ομάδα που όπως είπε ο Γιάννης Καστρίτης σε διαδοχικές συνεντεύξεις του, αξίζει να της βγάλεις το καπέλο.

Ο Έλληνας τεχνικός των “Κιτρινόμαυρων” αφιέρωσε μπόλικο χρόνο ώστε να ευχαριστήσει έναν ένα ξεχωριστά όλους τους συνεργάτες του, από το αγωνιστικό τμήμα ως τα γραφεία.

Και αυτό φανερώνει το γεγονός πως όλοι κινήθηκαν ως μια γροθιά, αλλιώς με τα προβλήματα που προέκυψαν μέσα στη σεζόν, οποιαδήποτε άλλη ομάδα θα είχε λυγίσει.

Νιώθω ότι ο Γιάννης Καστρίτης δεν έχει πάρει τα εύσημα που του αναλογούν τη φετινή σεζόν, όντας ο “αρχιτέκτονας” αυτού του οικοδομήματος.

Πέρσι το καλοκαίρι, στην πρώτη του συνέντευξη τύπου, δηλαδή στο… τυπικό καλωσόρισμα, υπήρχε συγκρατημένη αισιοδοξία για τη σεζόν που ακολουθεί. Συγκρατημένη γιατί όποιος καίγεται στο χυλό, φυσάει και το γιαούρτι.

Με βάση το πόσο μεγάλη ιστορία έχει αυτή η ομάδα, την τελευταία πενταετία έχει περάσει τα πάνδεινα. Ο Έλληνας τεχνικός ήρθε και ανέλαβε από το μηδέν, πήρε το ρίσκο και δικαιώθηκε.

Ο Γιάννης Καστρίτης συνεχίζει να μην παίρνει τα εύσημα που του αναλογούν

Θα αναρωτηθεί κανείς, ρίσκο ο ΑΡΗΣ; Κι όμως, ο ΑΡΗΣ είναι πολύ μεγάλο ρίσκο.

Δύο τα τινά. Είτε εκτοξεύεται η δυναμική σου, είτε σε τραβάει κάτω η “μαύρη” τρύπα. Σε αυτή την ομάδα αν κάνει ένα καλό, θα πάρεις πέντε πίσω.

Ο Γιάννης Καστρίτης πήρε μια ομάδα σχεδόν από το μηδέν (βρήκε μονάχα τα συμβόλαια των Νετζήπογλου, Σιδηροηλία και Πετανίδη) και ξεκίνησε να χτίζει.

Πήγε στη σίγουρη λύση του Χάνλαν, τον οποίο εκτιμούσε και γνώριζε ότι μπορεί να βασιστεί πάνω του και εξαιτίας του Έλληνα τεχνικού, ήρθε ο Καναδός στον ΑΡΗ. Με μισή καλή χρονιά, πήρε… εισιτήριο για κορυφαία ομάδα της ACB.

Κάουαν και Τζούστον, είχαν συνυπάρξει σε ομάδα της G League, αλλά βγήκαν για πρώτη φορά εκτός της χώρας τους. Ο Ουίλιαμς, ήταν ο πιο έμπειρος Αμερικανός… γιατί είχε αγωνιστεί μια χρονιά στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Ουγγαρία.

Ο Έρικ Λόκετ, μετά από την Μεγάλη Βρετανία, πήγε για λίγο στη Κύπρο και ήρθε να δοκιμαστεί στον ΑΡΗ με 10ημερο συμβόλαιο.

Ειδική μνεία πρέπει να γίνει και στον Μάικλ Φίνκε, που το παιδί έμεινε ελεύθερο μετά τα όσα έγιναν στον Ηρακλή και ο ΑΡΗΣ μη μπορώντας να βρει τον σέντερ με τα χαρακτηριστικά που θέλει στην αγορά, τον ανάγκασε να μετακομίσει μερικά πιο μέτρα πιο κάτω, από το Ιβανώφειο στο Αλεξάνδρειο.

Ο Ελληνικός κορμός του ΑΡΗ (Πουλιανίτης, Κώττας, Καμάρας) ήταν επίσης παιδιά χωρίς μεγάλους ρόλους στις προηγούμενες ομάδες τους, με τον Σταύρο Σχίζα να είναι η εξαίρεση αλλά και ο μεγάλος άτυχος της σεζόν.

Στους rookies Αμερικανούς, ήρθαν δηλαδή να προστεθούν και οι Έλληνες ρολίστες (χωρίς να είναι υποτιμητικό αυτό), όσο ο ΑΡΗΣ είχε συμβόλαιο με τρία projects (Νετζήπογλου, Σιδηροηλίας, Πετανίδης).

Λίγο αργότερα ήρθε ο Τζέιμς Κέλι, έδεσε το γλυκό και τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Έναν έναν αν τους πιάσουμε, έχουν βελτιωθεί και είναι κερδισμένοι από τη φετινή σεζόν. Κερδισμένος είναι 100% και ο ΑΡΗΣ. Φθηνό ρόστερ (σε κόστος, όχι σε ποιότητα), όμορφο μπάσκετ, υψηλές επιδόσεις και εξωστρέφεια.

Τι κρύβει η επόμενη μέρα;

Η επόμενη μέρα κρύβει σίγουρα παγίδες. Αυτή είναι η πιο safe απάντηση που θα μπορούσε να δώσει κανείς. Γιατί;

Γιατί τρέχει η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου που είναι ζωτικής σημασίας… αλλά έχει κολλήσει εδώ και καιρό.

Γιατί προέρχεσαι από μία σεζόν… εκκωφαντική και είναι δύσκολο ως απίθανο να την επαναλάβει με τον τρόπο που το έκανες φέτος, αφού θα αποτελεί η χρονιά ένα μέτρο σύγκρισης.

Γιατί σχεδόν όλοι αγαπήθηκαν και θα υπάρχει… απογοήτευση για τον αποχωρισμό.

Εικάζω ότι οι περισσότεροι εξ αυτών, δεν θα φορέσουν ξανά την φανέλα του ΑΡΗ στο “Nick Galis Hall”. Μεταξύ άλλων ο Γιάννης Καστρίτης σημείωσε ότι… το κασέ πολλών τριπλασιάστηκε μέσα στη χρονιά.

Λυπάμαι που θα γίνω αντιτουριστικός και μη δημοφιλής, αλλά οι “Κιτρινόμαυροι” είναι σε σημείο που βάζουν πάνω απ’ όλα την οικονομική τους εξυγίανση από το να ρισκάρουν οτιδήποτε. Και μέσα στο οτιδήποτε βάζω και την Ευρωπαϊκή έξοδο γιατί αυτή η κουβέντα έχει ανοίξει εδώ και μερικές εβδομάδες.

Τι είναι το σίγουρο; Ότι όλοι οι παίκτες πήραν το χειροκρότημα που τους αξίζει. Πέρασαν εκτός παρκέ λίγο πριν το τέλος, για να λάβουν την αποθέωση από τον κόσμο του ΑΡΗ.

Και αυτό το τελευταίο χειροκρότημα ήταν και το πιο δυνατό, γιατί θα τους μείνει αξέχαστο.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X