“Τρέχει” και για το Eurocup

από Γιώργος Γκάτος

Ο ΑΡΗΣ είναι αποφασισμένος να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να αγωνιστεί στην Ευρώπη.

Ο οργανισμός ΑΡΗΣ και η… τσέπη της ΚΑΕ θέλουν Basketball Champions League, αλλά το ενδιαφέρον όλων των Ελληνικών ομάδων για το BCL κάνει δύσκολη τη ζωή των “Κιτρινόμαυρων”.

Περιστέρι, ΠΑΟΚ, Προμηθέας και ΑΕΚ τερμάτισαν σε υψηλότερη θέση από αυτή του Αυτοκράτορα, άρα, έχουν το προβάδισμα για Ευρωπαϊκές θέσεις. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τέσσερις ομάδες θα αγωνιστούν στο BCL, σύμφωνα με το ranking της FIBA. ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, και Προμηθέας θεωρούνται δεδομένοι και μόνο για το Περιστέρι υπάρχουν κάποιες αμφιβολίες, καθώς εξετάζει και την ιδέα του Eurocup.

Όντας σε μειονεκτική θέση, ο ΑΡΗΣ εξετάζει έντονα τη περίπτωση του Eurocup και θέλει να είναι έτοιμος σε περίπτωση που ανάψει το πράσινο φως για οριστική συμμετοχή.

Το Eurocup έχει 18 αγώνες στον όμιλο (6 το BCL), άρα είναι φανερό εξ αρχής ότι πρόκειται για εντελώς διαφορετική διαχείριση.

Ο ΑΡΗΣ θα χρειαστεί αρκετά περισσότερα χρήματα, τόσο για τη στελέχωση του ρόστερ του, όσο και για τα έξοδα που θα χρειαστεί σε εννιά ταξίδια και στη φιλοξενία των αντιπάλων του.

Το δέλεαρ της Ευρώπης είναι μεγάλο και οι “Κιτρινόμαυροι” συζητούν με πολλούς ανθρώπους γύρω από την ΚΑΕ και πιθανούς χορηγούς, προκειμένου να εξασφαλιστεί οικονομικά η συμμετοχή τους.

Επιπλέον, το Eurocup προβάλλεται από τα συνδρομητικά κανάλια Novasports, συνεπώς υπάρχει και εγγυημένο τηλεοπτικό συμβόλαιο.

Το σίγουρο είναι ότι οι επαφές είναι καθημερινές και πολλές, προκειμένου να βρεθεί η κατάλληλη λύση για το Ευρωπαϊκό μέλλον του Αυτοκράτορα.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Προτεινόμενα Άρθρα