Φινάλε με νίκη επί των Βρετανών θέλει η Εθνική

από AllAboutARIS

Τον τελευταίο αγώνα της δίνει η εθνική ανδρών, στον 1ο προκριματικό γύρου του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 (2ος Όμιλος), το βράδυ της Πέμπτης (30/6, 20:00), με αντίπαλο τη Μεγάλη Βρετανία, στο ΕΑΚ Νεάπολης, στη Λάρισα. Στον πρώτο αγώνα του Δημήτρη Ιτούδη ως Ομοσπονδιακό τεχνικό, οι Έλληνες διεθνείς θέλουν τη νίκη, καθώς τα αποτελέσματα μεταφέρονται στον 2ο προκριματικό γύρο. Η εθνική ανδρών έχει εξασφαλίσει ήδη πάντως την πρόκριση στον 2ο γύρο, στον οποία θα έχει ξανά υποχρεώσεις στα τέλη Αυγούστου, λίγο πριν αναχωρήσει δηλαδή για το Μιλάνο και το Ευρωμπάσκετ.

Στην πρεμιέρα του 1ου προκριματικού γύρου, στο Νιούκαστλ, στις 25 Νοεμβρίου 2021, η εθνική γνώρισε δυσάρεστη έκπληξη γνωρίζοντας την ήττα με 78-69 από τους Βρετανούς. Η διαφορά εν συγκρίσει με τον αγώνα επί ελληνικού εδάφους, είναι πως τότε απουσίαζαν οι βασικοί παίκτες της εθνικής Ελλάδας, ενώ απουσίαζε και ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Σωτήρης Μανωλόπουλος, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, λίγες ημέρες πριν την αναχώρηση της αποστολής για την Αγγλία. Ακολούθησε η νίκη επί της Λευκορωσίας στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή, 28 Νοεμβρίου, η οποία όμως δεν υπολογίζεται, καθώς η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία είχε ως αποτέλεσμα να θέσει εκτός των διοργανώσεών της η Παγκόσμια Ομοσπονδία (FIBA) τις Ρωσία και Λευκορωσία. Ως εκ τούτου δεν θα πραγματοποιηθεί και η αναμέτρηση Ελλάδα-Λευκορωσία. Στο 2ο «παράθυρο» και συγκεκριμένα στις 25 Φεβρουαρίου, μπροστά σε 5 χιλιάδες φιλάθλους της στο κλειστό των Άνω Λιοσίων, η «επίσημη αγαπημένη», έχοντας αυτή τη φορά στη διάθεσή της παίκτες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, πήρε μία ιδιαίτερα σημαντική νίκη, με 72-71, επί της τουρκίας με 2/2 βολές του Κώστα Παπανικολάου, όταν ο διεθνής φόργουορντ κέρδισε φάουλ στα 3΄΄ πριν τη λήξη. Η «γαλανόλευκη» νίκησε και στην Κωνσταντινούπολη, με το υπέρ της 67-76 στο «Σινάν Ερντέμ», χάρη στους 22 πόντους του Δημήτρη Αγραβάνη και τους 21 του Γιώργου Παπαγιάννη, να τη στέλνει ουσιαστικά στον 2ο προκριματικό γύρο και… μαθηματικά.

Η εθνική βρίσκεται στην πρώτη θέση του ομίλου με 2 νίκες 1 ήττα και 5 βαθμούς, ακολουθεί η Τουρκία με 1 νίκη – 2 ήττες και 4 βαθμούς, ενώ στην 3η θέση είναι η Μεγάλη Βρετανία με 1 νίκη – 1 ήττα, καθώς πριν το τζάμπλ με τους παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη έχει έναν αγώνα λιγότερο. Την πρόκριση για τον 2ο προκριματικό γύρο εξασφαλίζουν οι τρεις πρώτοι κάθε ομίλου (σε σύνολο τεσσάρων αγώνων) και δημιουργούνται τρεις νέοι όμιλοι (7ος, 8ος και 9ος). Στον 7ο μετέχουν οι τρεις πρώτοι του 1ου και του 2ου ομίλου, στον 8ο όμιλο μετέχουν οι τρεις πρώτοι του 3ου και 4ου ομίλου, ενώ στον 9ο όμιλο θα «διασταυρώσουν τα ξίφη τους» οι τρεις πρώτοι του 5ου και του 6ου ομίλου.

Απέναντι στους Βρετανούς, λοιπόν, ο Δημήτρης Ιτούδης, δεν υπολογίζει στους Κώστα Σλούκα και Νικ Καλάθη, ούτε και στους Γιάννη και Θανάση Αντετοκούνμπο, αλλά όλοι οι υπόλοιποι βασικοί θα είναι εκεί! Οι Παπανικολάου, Παπαγιάννης, Παπαπέτρου, Ντόρσεϊ, Αγραβάνης, Λαρεντζάκης, Λούντζης, Μποχωρίδης, Κασελάκης και ο Κώστας Αντετοκούνμπο θα είναι στη διάθεση του Δημήτρη Ιτούδη, μαζί με άλλους. Συνολικά, στη διάθεσή του έχει πλέον ο Ομοσπονδιακός τεχνικός δεκαπέντε παίκτες, καθώς ο Δημήτρης Μωραΐτης παρουσίασε πυρετό το βράδυ της Τρίτης (28/6) και το μεσημέρι της Τετάρτης (29/6) αναχώρησε για την Αθήνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X