Φινάλε… στα φιλικά με νίκη για ΑΡΗ με Καρδίτσα

από Σταμάτης Μουρελής

Ο ΑΡΗΣ έκλεισε τα φιλικά προετοιμασίας του με νίκη, επικρατώντας της Καρδίτσας με 81-70 και πηγαίνει με ανεβασμένη ψυχολογία στον προκριματικό της Τρίτης κόντρα στην Γουλβς για το FEC.

Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη είχε ένα καλό δεύτερο μέρος, όπου έκανε και την ανατροπή κόντρα στην Καρδίτσα, με τον Νότε να δείχνει πως θα έχει τον ρόλο του ηγέτη σε επίθεση και άμυνα, αλλά και έναν Όμηρο Νετζήπογλου να κάνει την διαφορά είτε κλέβοντας την μπάλα είτε σκοράροντας.

Θετικότατος ο Χόρκλερ ο οποίος είχε 9 πόντους αλλά και 4 κοψίματα, με τον Αμερικανό να είναι βασικό κομμάτι στην άμυνα.
Ο Χάγκινς ανέβηκε στο δεύτερο μέρος επιθετικά, Καββαδάς και Τολιόπουλος έβγαλαν ενέργεια όπως και οι Σανόγκο, Γκόλντγουιν κυρίως στην άμυνα. Σχίζας και Σιδηροηλίας έδειξαν πως φέτος θα είναι δύο «όπλα» στην άμυνα για τον ΑΡΗ

Στην πρώτη περίοδο ο ΑΡΗΣ δεν μπήκε καλά στο παρκέ και βρέθηκε να χάνει με 7-8. Ο Νότε ανέβασε ρυθμούς στην επίθεση των «κιτρίνων» που κατάφεραν να προηγηθούν με 16-10 αλλά και με 21-15 χάρη σε προσπάθειες του Αμερικανού. Το 21-16 του πρώτου δεκαλέπτου έδειχνε την ανωτερότητα του ΑΡΗ στις δύο γραμμές του γηπέδου.
Στην δεύτερη περίοδο ο Χάγκινς έκανε το 24-16 αλλά η συνέχεια ανήκει στην Καρδίτσα. Οι φιλοξενούμενοι με συνεχόμενα τρίποντα έκαναν την ανατροπή και εκμεταλλευόμενοι την επθετική αστοχία των γηπεδούχων έκαναν ένα σερί 16-0 για να προηγηθούν με 24-32 στο 14ο λεπτό.
Ο Καστρίτης έκανε αλλαγές, βάζοντας στο παρκέ τον Νότε ο οποίος έδωσε κάποιες λύσεις αλλά η διαφορά παρέμεινε στους εννέα πόντους (35-44) χάρη σε ένα απίθανο σφύριγμα των διαιτητών που είδαν φάουλ πάνω στον Μπέιτμον στο… τρίποντο, με ένα δέκατο για το τέλος, με τον Αμερικανό της Καρδίτσας να έχει 3/3 βολές.
Στο τρίτο δεκάλεπτο ο ΑΡΗΣ πίεσε περισσότερο στην περιφέρεια, με εξαιρετικό Νετζήπογλου ο οποίος έδωσε το σύνθημα της αντεπίθεσης. Ο Νότε επιθετικά ήταν αυτός που έκανε την διαφορά και έτσι οι «κίτρινοι» έκαναν ένα σερί 10-0 για να μετατρέψουν το 38-47 σε 48-47 και λίγο αργότερα σε 50-47, ολοκληρώνοντας ένα σερί 12-0. Ο ΑΡΗΣ κατάφερε να κλείσει την τρίτη περίοδο προηγούμενος με 56-55.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο ΑΡΗΣ είχε τον έλεγχο με τον Νότε να είναι ο κορυφαίους κάνοντας τις φάσεις του αγώνα σε άμυνα και επίθεση. Ο Αμερικανός με τρίποντο έκανε το 78-70, έκλεψε στην άμυνα και σφράγισε την νίκη με νέο τρίποντο για το 81-70, με τον ΑΡΗ να πηγαίνει με την καλύτερη ψυχολογία στον αγώνα με την Γουλβς για τα προκριματικά του FEC.

Τα δεκάλεπτα: 21-16, 35-44, 56-55, 81-70.

ΑΡΗΣ: Χόρκλερ 9, Γκούλντγουιν 2, Σανόγκο 4, Τολιόπουλος 6, Σχίζας 4, Καββαδάς 8, Νότε 26, Φίλλλιος, Σιδηροηλίας, Νετζήπογλου 11, Χάγκινς 11.

Καρδίτσα: Μποχίμ 14, Πρίτζετ 7, Μπέιτμον 27, Αθηναίου 2, Καλαιτζάκης, Χάντερ 3, Ντελόιερ 8, Τσούκας, Κώττας 2, Γκάμπροβσεκ 7.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X