Φοίνιξ Σανς: Οι Καταριανοί της Παρί θέλουν να μπουν και στο NBA

από AllAboutARIS

Η Qatar Investment Authority, η οποία κατέχει την Παρί Σεν Ζερμέν, θέλει να αποκτήσει και τους Φοίνιξ Σανς, προσφέροντας τρία δισεκατομμύρια δολάρια για την αγορά τους.

Το Κατάρ θέλει να μπει και στο ΝΒΑ. Έστω και με τη μορφή συνεργασίας. Η Qatar Investment Authority, ιδιοκτήτρια της Παρί Σεν Ζερμέν βρίσκεται ανάμεσα στο επιχειρηματικό σχήμα που κατέθεσε πρόταση για την αγορά των Φοίνιξ Σανς και τον Φοίνιξ Μέρκιουρι.

Ο ιδιοκτήτης της ομάδας από την Αριζόνα, Ντέιβιντ Σάρβερ, υποχρεώθηκε να παραχωρήσει τους Σανς και τους Μέρκιουρι, εξαιτίας σοβαρών κατηγοριών. Σύμφωνα με την Wall Street Journal, η Thiel Capital (την κατέχει ο άνθρωπος που δημιούργησε το paypal, Πέτερ Τιλ και είναι χορηγός των Σανς στη φανέλα τους) είναι ο ένας πόλος, ενώ στην άλλη πλευρά βρίσκεται η Shasta Ventures σε συνεργασία με την Qatar Investment Authority, .

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η πρόταση που έχει κατατεθεί φτάνει στα τρία δισεκατομμύρια δολάρια. Πάντως, αυτός είναι ο πρώτος γύρος προσφορών, με το δεύτερο να διεξάγεται τον Ιανουάριο.

Αν το ποσό επιβεβαιωθεί, τότε θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη αγοραπωλησία στην ιστορία του NBA, με την προηγούμενη να είναι τα δύο δισεκατομμύρια δολάρια για την απόκτηση των Λος Άντζελες Κλίπερς από τον Στιβ Μπάλμερ.

 

Προτεινόμενα Άρθρα