Χάνλαν: Ξεπέρασε τις επιδόσεις των Ουάιτ και Μάσεϊ, “κυνηγάει” τον Κόμματο

από AllAboutARIS

Ο Ολιβιέ Χάνλαν προσέθεσε ακόμα μια εξαιρετική επιθετική εμφάνιση στο ενεργητικό του, αποδεικνύοντας πως αξίζει και παραμένει στη κορυφή της λίστας των σκόρερ του Ελληνικού πρωταθλήματος.

Ο Καναδός γκαρντ του ΑΡΗ ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 35 πόντους, ξεπερνώντας κάπως έτσι τους Τόνι Ουάιτ και Τζερεμάια Μάσεϊ, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά του ΕΣΑΚΕ.

Τον πρώτο, γιατί πλέον είναι ο μοναδικός παίκτης των “Κιτρινόμαυρων” με 30+ πόντους απέναντι στον Ολυμπιακό, σε 82 αναμετρήσεις των ομάδων στο Επαγγελματικό Πρωτάθλημα. Το ρεκόρ περισσότερων πόντων από την πλευρά του ΑΡΗ κρατούσε με 29 πόντους ο Τόνι Ουάιτ από το εκτός έδρας παιχνίδι της σεζόν 1994-95.

Τον δεύτερο, γιατί κάπως έτσι σημείωσε για τρίτη φορά φέτος 30+ πόντους, ξεπερνώντας το ατομικό ρεκόρ που είχε ο Αμερικανός φόργουορντ του ΑΡΗ, με τις δύο “τριαντάρες” (33 κόντρα στην ΑΕΚ, 30 κόντρα στην ΑΕ Λάρισας).

Πλέον, “κυνηγάει” τον Νέστορα Κόμματο, στον οποίο ανήκει το ατομικό ρεκόρ του παίκτη με τις περισσότερες “τριαντάρες” μέσα σε μια σεζόν. Ο Κόμματος είχε ξεπεράσει το φράγμα των 30 πόντων, τέσσερις φορές σε μια σεζόν.

Μάλιστα, όπως αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ: “Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν τη φετινή σεζόν και τις «30άρες» του Χάνλαν, ο ΑΡΗΣ δεν είχε να επιδείξει άλλη ανάλογη επίδοση από την περίοδο 2009-10 όταν είχαν σημειώσει από μία οι Χουάν Ντίξον και Τζέρεμι Ρίτσαρντσον.”

Προτεινόμενα Άρθρα