Χέρμπερτ: «Η Ελλάδα είναι πολύ δυνατή και έχει τον… Superman»

από AllAboutARIS

Ο Γκόρντον Χέρμπερτ οδήγησε τη Γερμανία στη ζώνη των μεταλλίων για τρίτη σερί μεγάλη διοργάνωση. Μετά το Ευρωμπάσκετ του 2022 και την κατάκτηση του Μουντομπάσκετ 2023, τα «πάντσερ» προκρίθηκαν στην τετράδα του Ολυμπιακού τουρνουά 2024 και περιμένουν Γαλλία ή Καναδά.

Μετά την αναμέτρηση με την Εθνική μας ομάδα, o πρώην προπονητής του ΑΡΗ αποθέωσε τη «γαλανόλευκη», τη δουλειά του Βασίλη Σπανούλη αλλά και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, τονίζοντας τη μεγάλη δυσκολία του συγκεκριμένου αγώνα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το ματς με την Ελλάδα: «Είναι ένα παιχνίδι τη φορά, παίζουμε σε δύο μέρες. Ένα παιχνίδι τη φορά και βλέπουμε πώς θα πάει. Δύσκολο να πω κάτι. Ο κόουτς Σπανούλης κάνει εξαιρετική δουλειά, στην άμυνα είναι πολύ δυνατοί. Δε θέλω να τους συγκρίνω σε σχέση με πριν από δύο χρόνια, αλλά στην άμυνα είναι πολύ δυνατοί. Και φυσικά έχουν τον Superman (σ.σ. Γιάννη Αντετοκούνμπο). Περιμέναμε δύσκολο παιχνίδι. Ήταν στον όμιλο του θανάτου και έπαιξαν κλειστά ματς. Έπαιξαν σκληρά. Στους προημιτελικούς κάθε ομάδα μπορεί να κερδίσει τον οποιονδήποτε».

Για την αποχώρησή του από την εθνική Γερμανίας μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Συζήτησα την κατάσταση με την ομοσπονδία και μετά ενημέρωσα προσωπικά τους παίκτες. … Μερικοί ήταν λίγο έκπληκτοι, και κάποιοι κατάλαβαν ότι είναι λίγο η φύση της δουλειάς.. Προφανώς, πριν ξεκινήσουμε στις αρχές Ιουλίου, ήμουν λίγο στεναχωρημένος. Σκεφτόμουν ότι είναι η καλύτερη δουλειά που είχα ποτέ, η καλύτερη ομάδα παικτών που είχα ποτέ, είναι λίγο λυπηρό, αλλά στη ζωή, όλα τελειώνουν».

Προτεινόμενα Άρθρα