Χαμός στη Σερβία με Παρτιζάν και Ερυθρό Αστέρα ενόψει Final 8

από AllAboutARIS

Όπως είναι γνωστό η Παρτίζαν είχε αποσυρθεί από τα ημιτελικά του προηγούμενου πρωταθλήματος Σερβίας, επικαλούμενη την ασφάλεια των παικτών και γενικά της αποστολής ύστερα από τα όσα είχαν συμβεί κατά τη διάρκεια των τελικών της Aba Liga. To Final 8 θα διεξαχθεί στη Νίκαια από τις 15 έως και 18 Φεβρουαρίου 2023 αλλά ακόμα δεν υπάρχει ξεκάθαρη απόφαση όσον αφορά τη συμμετοχή του Ερυθρού Αστέρα.

Οι «ερυθρόλευκοι» εξέδωσαν ανακοίνωση ζητώντας από την σερβική ομοσπονδία μπάσκετ «να τηρήσει το καταστατικό της και να τιμωρηθεί η ΚΚ Παρτίζαν για το σοβαρό αδίκημα στο τέλος του σερβικού πρωταθλήματος τον Ιούνιο του 2022, χωρίς καμία και έγκυρη εξήγηση! Επτά μήνες έχουν περάσει που ολοκληρώθηκε το σερβικό πρωτάθλημα και δεν αγωνίστηκαν. Οι κανόνες είναι σαφείς, αλλά δεν εφαρμόζονται» ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση και συνέχιζε:

«Σύμφωνα με το λαϊκό «όλοι παριστάνουν τους τρελούς» ο Ερυθρός Αστέρας θα έπρεπε να δεχτεί αυτή τη σιωπή και να «νομιμοποιήσει» την αυθαιρεσία σαν να μην έγινε τίποτα; Ο Ερυθρός Αστέρας είναι ένας εθνικός σύλλογος, ένας σύλλογος που ιδρύθηκε σε αυτή τη χώρα και ως εκ τούτου, με εκατομμύρια οπαδούς και φορολογούμενους αυτής της χώρας, δεν έχει δικαίωμα να σιωπά για αυτήν την προσπάθεια ταπείνωσης του εθνικού πρωταθλήματος της Σερβίας!»

Και κατέληγε μεταξύ άλλων: «Υπενθυμίζουμε σε όσους θέλουν να ξεχαστούν όλα αυτά «απλώς» να αρχίσουν να εφαρμόζουν το καταστατικό αλλιώς όλα θα γίνουν ανούσια στο σερβικό μπάσκετ. Μετά από όλα τα παραπάνω, ποιος θα τιμωρήσει τον Ερυθρό Αστέρα αν δεν εμφανιστεί στο Final6; Και με ποιο ηθικό δικαίωμα;»

 

Προτεινόμενα Άρθρα