Χατζηδάκης: «Θέλουμε να συνεχίσουμε στο μονοπάτι που χάραξαν οι προηγούμενοι» (vid)

από Γιώργος Γκάτος

Ο Μάνος Χατζηδάκης μίλησε στο Novibet AllAboutARIS TV, στο πλαίσιο της Media Day της ΚΑΕ ΑΡΗΣ. Ο Έλληνας σέντερ ρωτήθηκε για τη προετοιμασία, τη συνεργασία του με τους άλλους ψηλούς και τη νέα -απαιτητική- σεζόν.

Αναλυτικά, τα όσα δήλωσε:

Για το γεγονός ότι έσπασε τη μύτη του στη προετοιμασία:

«Δεν ξεκινήσαμε καλά, με τον τραυματισμό στη μύτη. Συμβαίνουν αυτά. Παίζουμε επιθετικά στη προπόνηση και αυτό βγαίνει και στα φιλικά. Αφήνουμε πίσω τις ατυχίες. Είναι μια περίοδος προσαρμογής, ένα μήνα με τη μάσκα. Σαν ομάδα πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά για να είμαστε έτοιμοι για τον πρώτο αγώνα με την Βενέτσια.»

Για το γεγονός ότι έχει δημιουργηθεί μια τριάδα ψηλών με διαφορετικά χαρακτηριστικά:

«Το παιχνίδι με την Χάποελ ήταν ένα καλό τεστ για εμάς. Είδαμε που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή. Και ο Τζος (σ.σ Ρόμπερτς) και ο Τζέιμς (σ.σ. Μπανκς) είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Είναι διαφορετικοί παίκτες. Ο κόουτς στηρίζεται στα προσωπικά χαρακτηριστικά του καθενός. Με αφήνει να κάνω το παιχνίδι που μου αρέσει και αυτό είναι το πιο σημαντικό.»

Για τη παρουσία του ΑΡΗ Midea στο Eurocup και αν είναι μια έξτρα ευκαιρία για τους παίκτες:

«Εννοείται. Για εμάς το καλύτερο είναι να παίζουμε πολλούς αγώνες. Τώρα είναι μια περίοδος για να δουλέψουμε σκληρά και να φτιάξουμε τη χημεία μας. Φτιάχνουμε την ταυτότητα μας, για να είμαστε έτοιμοι σε αυτούς τους αγώνες. Καλώς ή κακώς, μέσα στη χρονιά με τόσους αγώνες, κάνεις απλά διορθώσεις. Δε μπορείς να δουλέψεις παραπάνω.»

Για το νεανικό και γεμάτο ενέργεια ρόστερ:

«Αυτή είναι και η ταυτότητα που δίνει ο κόουτς από τότε που είναι εδώ. Κάθε χρόνο είναι έτσι. Εμείς θέλουμε να συνεχίσουμε στο μονοπάτι που έχουν χαράξει οι προηγούμενοι. Η ομάδα έκανε μια πάρα πολύ καλή σεζόν. Φέτος έχουμε ένα αξιόλογο ρόστερ με καλούς παίκτες, καλά κορμιά που όλοι θέλουμε να δουλέψουμε πολύ. Θέλουμε να φέρουμε γρήγορα αποτελέσματα.»

Για το αν στο βάθος βλέπει… Εθνική:

«Η Εθνική είναι στο πίσω μέρος κάθε αθλητή. Δεν παίζεις για την Εθνική, παίζεις για να βελτιώνεσαι και να κερδίζεις με την ομάδα σου. Όλοι μας θέλουμε να αγωνιστούμε στην Εθνική. Εγώ έφτασα πριν δύο καλοκαίρια να είμαι στο Παγκόσμιο Κύπελλο και είμαι πολύ χαρούμενος. Ναι, θέλω να επιστρέψω στην Εθνική».

Προτεινόμενα Άρθρα