Πότε; Ποτέ! Πότε; Ποτέ!

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ παίζοντας πολύ καλό μπάσκετ στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, κέρδισε τον ΠΑΟΚ στον προημιτελικό του Κυπέλλου με 70-63 και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Ο ΑΡΗΣ έδειξε πολύ καλά στοιχεία στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης ξεφεύγοντας σε περιπτώσεις και με +19 στο σκορ. Παρά την χαλάρωση στο τέλος, οι παίκτες του Γιαννάκη κατάφραν να πάρουν τη νίκη και την πρόκριση στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου. 

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με πολλή ενέργεια και δύναμη στην άμυνα, προσπαθώντας η μία να μπλοκάρει το επιθετικό παιχνίδι της άλλης. Ο ΑΡΗΣ επιχειρούσε να εκμεταλλευτεί την ταχύτητά του και να χτυπήσει στο ανοιχτό γήπεδο ενώ ο ΠΑΟΚ επέλεγε να σουτάρει από την περιφέρεια. Οι παίκτες όμως τελείωναν άτσαλα τις φάσεις, αστοχώντας ακόμη και σε βολές.

Στα τρία λεπτά που απέμεναν για το τέλος της 1ης περιόδου, οι δύο αντίπαλοι ανέβασαν την απόδοσή τους επιθετικά, αυξάνοντας και τον δείκτη του σκορ. Γουίβερ και Βασιλόπουλος έδιναν τις λύσεις στον ΑΡΗ ενώ ο Ντίλαρντ κρατούσε τον ΠΑΟΚ σε επαφή με το σκορ.

Στο ξεκίνημα του Β΄ δεκαλέπτου ο Μπελ με λέι-απ στον αιφνιδιασμό ανέβασε στο +3 την διαφορά (19-16). Ο Τζόουνς ισοφάρισε, προσωρινά όμως, καθώς Γουίβερ και Φλιώνης ευστόχησαν πίσω από τα 6,75, βάζοντας μπροστά τον ΑΡΗ με +6 (25-19), 7:22 πριν την ανάπαυλα. Όσο κυλούσε ο χρόνος, οι “κίτρινοι” ανέβαζαν την απόδοσή τους στην άμυνα, έβγαζαν ενέργεια στο παρκέ, οδηγώντας τους αντιπάλους τους σε λάθη και βεβιασμένες ενέργειες που δεν απειλούσαν το “κίτρινο” καλάθι. Οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη έτρεχαν πολύ σωστά το γήπεδο και τελείωναν τις φάσεις στον αιφνιδιασμό ενώ όποτε δεν τους δίνονταν αυτή η δυνατότητα, εκμεταλλεύονταν τους Τσαϊρέλη και Μπένσον στο χαμηλό ποστ, οι οποίοι συνεργάζονταν εξαιρετικά και έδιναν σκορ μέσα από το το ζωγραφιστό.

3:29 πριν την εκπνοή του Α΄ μέρους, ο ΑΡΗΣ ανέβασε για πρώτη φορά την υπέρ του διαφορά στο +10 (31-21). Χωρίς να ρίξουν ταχύτητα, οι παίκτες του Γιαννάκη κυριάρχησαν στο παρκέ, κέρδισαν, σχεδόν, όλες τις προσωπικές μονομαχίες από τους αντιπάλους τους και έκλεισαν το ημίχρονο με προβάδισμα 13 πόντων (42-29), με την διαφορά σε δύο περιπτώσεις ν’ αγγίζει και το +15 (40-25 και 42-27).   

Στο ξεκίνημα της Γ΄ περιόδου ο ΑΡΗΣ συνέχισε με την ίδια προσήλωση και συνέπεια στην άμυνα, κρατώντας χαμηλά σε παραγωγικότητα τον ΠΑΟΚ και ελέγχοντας πλήρως το παιχνίδι. Στην επίθεση, οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη συνέχισαν να εκτελούν υπό καλές προϋποθέσεις και ευστοχώντας  στις προσπάθειες που πήραν, ανέβασαν ακόμα και στο +19 την υπέρ τους διαφορά (51-32). Σ’ εκείνο το σημείο, ο ΑΡΗΣ απορρυθμίστηκε  υποπίπτοντας σε διαδοχικά λάθη, γεγονός που έδωσε την δυνατότητα στον ΠΑΟΚ να τρέξει ένα σερί 10-0 και να μειώσει την διαφορά στους  9 (51-42), 2:48 πριν το τέλος της 3ης περιόδου.

Και ενώ ο ΑΡΗΣ έδειχνε να έχει χάσει την συγκέντρωσή του και να αντιμετωπίζει πρόβλημα στην πίεση του αντιπάλου του, ήρθε ο Μπελ με επτά πολύτιμους πόντους -οι οποίοι συνδυάστηκαν και από δύο συνεχόμενες αποτελεσματικές άμυνες- να επαναφέρει την διαφορά σε διψήφιο νούμερο (58-44), με την λήξη της περιόδου.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο ΑΡΗΣ ανέβασε και πάλι κατακόρυφα την απόδοσή του και ευστοχώντας από μέση και μακρινή απόσταση, ανέβασε και πάλι την υπέρ του διαφορά στο+19 (65-46).

Στα πέντε λεπτά που απέμεναν, οι “κίτρινοι” χαλάρωσαν, με συνέπεια ο ΠΑΟΚ να βρει την ευκαιρία και με διαδοχικά καλάθια του Τρις, να μειώσει την διαφορά σε μονοψήφιο (67-58), 2:25 πριν την λήξη. Ο Βασιλόπουλος με βολές έστειλε ξανά την διαφορά σε διψήφιο, όμως ο Ντίλαρντ με τρίποντο μείωσε και πάλι (69-61). Στο τελευταίο λεπτό τα λάθη διαδέχονταν το ένα το άλλο από πλευράς ΑΡΗ, αλλά δύο σπουδαίες άμυνες του Φλιώνη (πάνω στον ντίλαρντ και ένα κλέψιμο που ανέκοψε τον ρυθμό του ΠΑΟΚ) και δύο ριμπάουντ του Βασιλόπουλου σε πολύ κρίσιμο σημείο που οδήγησαν σε βολές, διατήρησαν τον ΑΡΗ μπροστά στο σκορ και τον βοήθησαν να φτάσει στη νίκη με 70-63.

Τα δεκάλεπτα: 17-16, 42-29, 58-44, 70-63 

ΑΡΗΣ: (Παναγιώτης Γιαννάκης): Μούρτος 3, Αθηναίου 4, Βασιλόπουλος 12(1), Φλιώνης 3(1), Βον 10(2), Τσαϊρέλης 5, Πέτγουεϊ 3, Γουίβερ 7(1), Μπένσον 12(1), Χρηστίδης 2 

ΠΑΟΚ (Ηλίας Παπαθεοδώρου): Χρυσικόπουλος, Κρουμπάλι 7, Ντίλαρντ 14(2), Κλάσεν 7, Καρράς 2, Τσόχλας 2, Μαργαρίτης 5, Καραμανώλης, Τζόουνς 14(3), Τρις 7(1)

Προτεινόμενα Άρθρα