Ντόντσιτς on fire!

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Για μία ακόμα φορά, ο Λούκα Ντόντσιτς ήταν ο πρωταγωνιστής της ομάδας του Πάμπλο Λάσο

Το παιχνίδι της Βαλένθια με την Ρεάλ Μαδρίτης ήταν ντέρμπι με τα… όλα του και κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο, συνέχισε με… φόρα μετά την άνετη νίκη κόντρα στην Αναντολού Εφές, στην πρεμιέρα της Euroleague και κατάφερε να πάρει μία ακόμα σπουδαία εκτός έδρας νίκη, αυτή τη φορά με 86-82 κόντρα στην πρωταθλήτρια Ισπανίας.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι μέχρι τέλους, με τον Ντόορνεκαμπ να βάζει μπροστά στο σκορ την ομάδα του, σε κρίσιμο σημείο του αγώνα (82-81, 43” για το τέλος). Ο Τζέφερι Τέιλορ, όμως, με ένα μεγάλο τρίποντο έφερε τη Ρεάλ μπροστά στο σκορ (82-84, 33” για το τέλος).

Στο φινάλε οι Μαδριλένοι έπαιξαν καλές άμυνες και κατάφεραν να πάρουν τη νίκη με 86-82 και να συνεχίσουν δίχως απώλειες στο πρωτάθλημα της ACB.

Για μία ακόμα φορά, ο Λούκα Ντόντσιτς ήταν ο πρωταγωνιστής της ομάδας του Πάμπλο Λάσο. Ο Σλοβένος γκαρντ «άγγιξε» το τριπλ νταμπλ με 16 πόντους, 10 ασίστ και 7 ριμπάουντ, κάνοντας τα… πάντα στο παρκέ για την «βασίλισσα». Ο Άντονι Ράντολφ με 18 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών, ενώ καθοριστική ήταν και η συμβολή του Γκουστάβο Αγιόν με 12 πόντους.

Από πλευράς Βαλένθια, ο Τίμπορ Πλάις ήταν ο παίκτης που ξεχώρισε, με 15 πόντους και 8 ριμπάουντ, με τους Ουίλ Τόμας και Έρικ Γκριν να ακολουθούν, με 15 και 14 πόντους, αντίστοιχα.

Προτεινόμενα Άρθρα