Η χειρότερη επίθεση από το 2000-01

από AllAboutARIS

Οι 55 πόντοι που πέτυχε σήμερα ο ΑΡΗΣ είναι η χειρότερη επιθετική επίδοση από την περίοδο 2000-01 σύμφωνα με τον ΕΣΑΚΕ

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η Λίγκα: 

Αρνητική επιθετική επίδοση 26 αγώνων

 

Πέραν του ότι υποχρεώθηκε στην πιο βαριά εντός έδρας ήττα του από τον Ολυμπιακό για την κανονική περίοδο, ο Άρης σημείωσε τη χειρότερη επιθετική επίδοση των τελευταίων 26 εντός έδρας αγώνων του κόντρα στους ερυθρόλευκους. Λιγότερους από τους σημερινούς 55 είχε στο ματς του 2000-2001 όταν έμεινε στους 54 (54-55).

 

Συνολικά η σημερινή επίδοση είναι η 5η χειρότερη των «κίτρινων» σε αυτά τα παιχνίδια. Χειρότερη όλων παραμένει εκείνη του πρώτου από αυτούς τους 28 αγώνες, της σεζόν 1992-93 όταν σημείωσε 50 πόντους (50-66).

 

Σε ατομικό επίπεδο…

 

*Ο Παναγιώτης Γιαννάκης ανέβηκε στη 15η θέση των προπονητών με τα περισσότερα παιχνίδια Πρωταθλήματος από καταβολής Α’ Εθνικής (από το 1963). Έφτασε τα 260 και ξεπέρασε τον αείμνηστο Θέμη Χολέβα.

 

*Στο διάστημα που αγωνίστηκε πριν τραυματιστεί, ο Γιάννης Αθηναίου πρόλαβε να σημειώσει έξι πόντους με τους οποίους ξεπέρασε τους 1.000 στην καριέρα του στη Stoiximan.gr Basket League.

 

*Με τα τέσσερα ριμπάουντ που είχε σήμερα, ο Μιχάλης Τσαϊρέλης έγινε ο 32ος παίκτης στην ιστορία του Άρη που έφτασε τα 200.

 

*Κλέβοντας μία φορά την μπάλα ο Σπύρος Μούρτος έγινε ο 23ος της σχετικής λίστας των «κίτρινων». Έφτασε τα 54 κλεψίματα και έφτασε τον Τζέι-Τζέι Άντερσον ενώ ξεπέρασε τον Γιώργο Χρυσανθόπουλο.

Στα σχεδόν 19 λεπτά που έμεινε στο παρκέ στο ματς με τον Άρη, ο Κώστας Παπανικολάου πρόλαβε να σημειώσει ένα σημαντικό ατομικό επίτευγμα. Με τα τρία ριμπάουντ που μάζεψε έγινε ο 6ος ριμπάουντερ στην ιστορία του Ολυμπιακού στη Stoiximan.gr Basket League.

 

Ο διεθνής φόργουορντ έφτασε τα 661 ριμπάουντ και προσπέρασε κατά δύο τον Μίλαν Τόμιτς.

 

*Στην 23η θέση της ίδιας λίστας βρίσκεται από σήμερα ο Ιωάννης Παπαπέτρου. Με τα τρία που είχε σήμερα, έφτασε τα 335 και ξεπέρασε τον Μπράιαντ Ντάνστον.

 

*Επιστρέφοντας στον Παπανικολάου, με τις πέντε ασίστ που μοίρασε, έφτασε τις 206 και «έπιασε» στη 13η θέση της ερυθρόλευκης λίστας τον Χρήστο Χαρίση.

 

*Στην 21η θέση της λίστας των παικτών του Ολυμπιακού με τα περισσότερα επιθετικά ριμπάουντ ανέβηκε ο Δημήτρης Αγραβάνης. Είχε τρία σήμερα και φτάνοντας τα 107 ξεπέρασε τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο (106) αλλά και τον Τζόνι Ρότζερς (104).

 

Ο διεθνής φόργουρντ έπαιξε για 103η φορά με τη φανέλα του Ολυμπιακού στο Πρωτάθλημα και έτσι έφτασε στην 21ηθέση της σχετικής λίστας στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος τον Ντέιβιντ Ρίβερς.

 

Ακόμη ο Αγραβάνης με την τάπα που είχε στο «Παλέ», έγινε ο 11ος παίκτης των ερυθρόλευκων που έφτασε τις 50.

 

*Με την 69η εμφάνιση του στο ελληνικό Πρωτάθλημα, ο Νίκολα Μιλουτίνοφ έφτασε στην 9η θέση των ξένων παικτών που φόρεσαν τη φανέλα του Ολυμπιακού, τον Μπράιαντ Ντάνστον.

 

*Ο 9ος παίκτης στην ιστορία του Ολυμπιακού που έφτασε τις 300 ασίστ έγινε ο Γιώργος Πρίντεζης με αυτήν που είχε σήμερα.

 

*Τα 400 ριμπάουντ καριέρας στη Stoiximan.gr Basket League έφτασε ο Γιώργος Μπόγρης, μαζεύοντας ένα κόντρα στον Άρη.

 

Σε ομαδικό επίπεδο…

 

*Το +25 συνιστά την πιο ευρεία εκτός έδρας νίκη του Ολυμπιακού επί του Άρη όπως επισημάνθηκε και στο game report του www.esake.gr. Μεγαλύτερη διαφορά παραμένει πάντως εκείνη του ημιτελικού του 2011 (76-102).

 

Οι ερυθρόλευκοι ισοφάρισαν τη χαμηλότερη επίδοση εύστοχων βολών του Πρωταθλήματος ως τώρα, έχοντας μόλις έξι. Τον ίδιο αριθμό είχε η Κύμη απέναντι τους στη 2η αγωνιστική.

 

 

Προτεινόμενα Άρθρα