MVP Οκτωβρίου ο Λούκα Ντόντσιτς

από AllAboutARIS

Η σεζόν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον Λούκα Ντόνστσιτς, στο απερχόμενο Eurobasket και απ’ ότι μας δείχνει η παρουσία του στα παρκέ της Euroleague, συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο. Αποτέλεσμα; Να αναδειχθεί MVP της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης για τον μήνα Οκτώβριο.

Ο Σλοβένος γκαρντ, ερχόμενος φουριόζος από το Eurobasket, σημείωσε στην πρεμιέρα της Euroleague 27 πόντους, κι αυτό ήταν μόνο η αρχή.

Στα ματς της «Βασίλισσας» σε Ευρώπη και Ισπανία, την έχει πάρει από το χεράκι, παρά τα μόλις 18 του χρόνια και την οδηγεί από τη μία επιτυχία στην άλλη, όντας μάλιστα αήττητη και σε όλες τις διοργανώσεις.

Αν εξαιρέσουμε τους 14 πόντους (που δεν είναι και λίγοι) στην αναμέτρηση με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, για την 2η αγωνιστική της Euroleague, ο Ντόντσιτς πέτυχε στη λεγόμενη «διαβολοβδομάδα», κόντρα σε Αρμάνι και Ζαλγκίρις Κάουνας 27 και 28 πόντους αντίστοιχα. Απέναντι στην πρώτη μάλιστα, τα οκτώ ριμπάουντ, οι πέντε ασίστ και τα τρία κλεψίματα του έδωσαν και 41 βαθμούς στο Ranking.

Σε τέσσερις αναμετρήσεις στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση έχει κατά μέσο όρο 24 πόντους, με 6,8 ριμπάουντ και 1,3 κλεψίματα. Στατιστικά που έκαναν τους πάντες να ξεχάσουν την ηλικία του.

Προτεινόμενα Άρθρα