Στα… κόκκινα οι ζημιές σε Ρεάλ – Μπαρτσελόνα: Θα χάσουν πάνω από 50 εκατ. ευρώ!

από Γιώργος Γκάτος

Σοκαριστικά νούμερα και… τρελά ποσά! Σύμφωνα με ανάλυση του "Palco23", ενός site που εξειδικεύεται σε θέματα αθλητισμού και οικονομίας, οι Μαδριλένοι και οι Καταλανοί θα "μπουν μέσα" για πάνω από 50 εκατομμύρια ευρώ την τρέχουσα σεζόν.

Συγκεκριμένα, η παραπάνω ανάλυση, που αναδημοσιεύτηκε από κορυφαία ισπανικά media, τονίζει πως “Μπάρτσα” θα έχει 25,9 εκατομμύρια ευρώ ζημιά, ενώ ο αντίστοιχος ισολογισμός της Ρεάλ θα πάει στο… -24,3 εκατομμύρια ευρώ! 

Μάλιστα, πρόκειται για μεγαλύτερες “χασούρες” συγκριτικά με τις περσινές σεζόν. Για την ακρίβεια, οι “μπλαουγκράνα” θα έχουν 11,65% μεγαλύτερη ζημιά από τη σεζόν 2016-2017, ενώ το αντίστοιχο νούμερο για την ομάδα της Μαδρίτης φτάνει στο 8,9%. 

Στο ίδιο δημοσίευμα γίνεται λόγος και για τα μπάτζετ των δύο ομάδων, που είναι σχεδόν 37 εκατομμύρια ευρώ για το κάθε κλαμπ. Τα νούμερα αυτά σημαίνουν ότι η Ρεάλ “έριξε” κατά ένα εκατομμύριο ευρώ τον προϋπολογισμό της, σε σχέση με πέρυσι, με την Μπαρτσελόνα να ξοδεύει με τη σειρά της συν τρία εκατομμύρια ευρώ, συγκριτικά με το μπάτζετ που είχε στη διάθεσή του ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Πηγή: sdna.gr

Προτεινόμενα Άρθρα