"Ευχή και κατάρα για έναν παίκτη να παίζει σε γεμάτο Αλεξάνδρειο" (audio)

από Γιώργος Γκάτος

Ο πρώην διεθνής γκαρντ μίλησε για το αυριανό ΑΡΗΣ-ΠΑΟΚ, το πως αντιμετώπισε τον ΑΡΗ το προηγούμενο Σάββατο αλλά και τα προβλήματα που ταλαιπωρούν το Ελληνικό και το Ευρωπαϊκό μπάσκετ

Για το ότι συνεχίζει το μπάσκετ στα 37 του:

“Όσο σωματικά είμαι καλά και έχω όρεξη να πηγαίνω στην προπόνηση και να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό, θα συνεχίζω να παίζω. Μου έκανε πολύ καλό η φετινή χρονιά που έχω πολλούς πιτσιρικάδες γιατί με τραβάνε και μου δίνουν ενέργεια, ενώ εγώ τους μεταφέρω τις εμπειρίες που έχω. Με έχει αναζωογονήσει πολύ η φετινή χρονιά.”

Για τον ΓΣΛ που ξεπέρασε τα οικονομικά προβλήματα του:

“Από την αρχή της χρονιάς αντιμετωπίζαμε εξωαγωνιστικά προβλήματα, αλλά μας κράτησε ο Ελληνικός κορμός με τον Σάφτεεναρ. Αυτό μας κράτησε σε ένα επίπεδο και καταφέραμε να πάρουμε νίκες στην αρχή της χρονιάς. Από εκεί και πέρα, ο ερχομός της οικογένειας Μπούμπουρα, έδωσε ένα νέο κίνητρο και αρκετά προβλήματα της καθημερινότητας μας έχουν λυθεί. Τα πράγματα κάθε μέρα γίνονται όλο και καλύτερα.”

Για τον αγώνα του Σαββάτου κόντρα στον ΑΡΗ:

“Για εμάς ήταν ένα κομβικό παιχνίδι όπως έχουν έρθει τα πράγματα. Είναι στενάχωρο για εμένα ότι η ομάδα του ΑΡΗ βρίσκεται σε αυτή τη θέση. Αγωνιστικά ξέρουμε ότι ταλανίζεται από πάρα πολλά προβλήματα. Ο κόουτς και οι παίκτες έχουν κάνει μια πολύ αξιόλογη προσπάθεια σε Ελλάδα και Ευρώπη. Εμείς θέλαμε να κρατήσουμε την έδρα μας με μια ομάδα που έχει τους ίδιους στόχους με εμάς. Πήγαμε για μεγάλο χρονικό διάστημα να παίξουμε ένα πολύ καλό παιχνίδι.

Στο δεύτερο ημίχρονο, είχαμε τα αγωνιστικά προβλήματα του Σάφτενααρ και του Διαμαντάκου οι οποίοι δεν μπορούσαν να μας βοηθήσουν και έτσι προσαρμοστήκαμε σε έναν διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού. Ο ΑΡΗΣ πολύ έξυπνα εντόπισε τα προβλήματα και αντιμετώπισε τις αδυναμίες μας ειδικά με τον Τσαϊρέλη. Θεωρώ ότι στο τέλος είχαμε καθαρό μυαλό και μας βοήθησε πάρα πολύ η ικανότητα του Στιβ Μπαρτ στην επίθεση.”

Για το θέμα της παραμονής των ομάδων στην Basket League:

“Δε νομίζω ότι μπορείς να ηρεμήσεις. Αν θεωρήσουμε ότι η δική μου ομάδα με αυτές τις νίκες ότι έχει σωθεί, τότε θα πέσουμε σε μεγάλη παγίδα. Για να εξασφαλιστείς και μαθηματικά, θα πρέπει να φτάσεις στις 9 νίκες. Γιατί όσο κερδίζουν οι ομάδες από κάτω, όπως ο Πανιώνιος που τους τελευταίους 2 μήνες δείχνει ότι μπορεί να κερδίσει καλύτερες ομάδες. Έκανε ποιοτικές προσθήκες.

Επίσης, θεωρώ ότι όποιος υποτιμήσει τα Τρίκαλα θα το πληρώσει ακριβά. Μέσα στην έδρα τους είναι πολύ σκληροί. Ο κόουτς Τακιανός για μένα έχει κάνε μια πολύ καλή προσπάθεια παρ’ όλα τα προβλήματα και θεωρώ ότι δεν θα παραδώσουν τα όπλα εύκολα.”

Για το αυριανό ΑΡΗΣ-ΠΑΟΚ:

“Θεωρώ ότι θα είναι ένα πολύ σκληρό παιχνίδι και όχι τόσο ποιοτικό. Θα γίνουν δυνατές μάχες. Ο ΑΡΗΣ θέλει αυτό το παιχνίδι για να βαθμολογικούς λόγους, ενώ και ο ΠΑΟΚ το θέλει για να φτάσει στην τετράδα. Θα είναι ένα παιχνίδι με αρκετά νεύρα, χαμηλό τέμπο και μάχες σώμα-με-σώμα.”

Για τον ρόλο ενός γεμάτου “Nick Galis Hall”:

“Θεωρώ ότι για έναν παίχτη είναι ευχή και κατάρα να παίζει σε ένα γεμάτο Αλεξάνδρειο. Η ώθηση που δίνει στην ομάδα του ΑΡΗ είναι πολύ δυνατή. Διάβασα και την ανακοίνωση των παικτών και θεωρώ ότι ο κόσμος του ΑΡΗ έχει σταθεί δίπλα στην ομάδα από την αρχή της χρονιάς και τον τελευταίο καιρό ακόμα περισσότερο. Το γήπεδο θα είναι κατάμεστο και θα προσπαθήσει να “σπρώξει” την ομάδα σε θετικό αποτέλεσμα.”

Για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ομάδες της Basket League:

“Αυτό το έχουμε δει και στο παρελθόν. Όταν οι ομάδες χτίζονται από έναν άνθρωπο και αυτός φεύγει, έχουμε δει και τις ομάδες να φεύγουν σε ένα βράδυ. Το θεσμικό πλαίσιο θα πρέπει να γίνει πιο αυστηρό και οι νόμοι θα πρέπει να τηρούνται σε κανονικά χρονικά διαστήματα χωρίς παρατάσεις. Επίσης, νομίζω πως οι εγγυήσεις που δίνονται για το μπάτζετ θα πρέπει να γίνουν μεγαλύτερες.
Οι ομάδες έχουν τα έσοδα και μια εγγυητική 75 χιλιάδων, αλλά θα πρέπει να προσαρμόσουν τα έξοδα τους ανάλογα τα έσοδα τους. Δεν μπορεί σε μια ομάδα, είτε είναι ο ΑΡΗΣ είτε ο ΠΑΟΚ, να ξεφεύγει το μπάτζετ. Πρέπει να δημιουργηθούν ομάδες ανάλογα στα έσοδα. Αυτό θα μας κάνει πιο αξιόπιστους. Τα κασέ των Ελλήνων έχουν προσαρμοστεί στα δεδομένα. Επίσης, το να αλλάζει μια ομάδα 10 ξένους, πιο πολύ χασούρα έχει παρά κέρδος.”

Για την Εθνική ομάδα και την κόντρα FIBA-Euroleague:

“Η Εθνική ομάδα είναι τιμή και όχι υποχρέωση. Το να σε καλέσουν στην Εθνική ομάδα είναι η ύψιστη τιμή. Πάντα έτσι το έβλεπα και έτσι θα το βλέπω. Σχετικά με τα παράθυρα της FIBA, έχουν προγραμματιστεί εδώ και 2 χρόνια και η Euroleague άλλαξε το πρόγραμμα της με σκοπό να πέσουν πάνω στα παράθυρα.

Οι δύο πλευρές πρέπει να τα βρούνε και να μην την πληρώνουν οι παίκτες. Θεωρώ ότι εκεί θα πρέπει να δοθεί η βάση. Πρέπει να πιέσουμε και εμείς οι παίκτες. Η συνεργασία των FIBA-Euroleague θα απογειώσουν το μπάσκετ. Θα βοηθήσουν και τις Εθνικές ομάδες. Το μόνο χαμένο είναι το μπάσκετ. Εμείς που ζούμε από το μπάσκετ, θα πρέπει να κοιτάξουμε το καλό του μπάσκετ. Με διάλογο και υποχώρηση θα πετύχουμε καλύτερο αποτέλεσμα από συνεχόμενη κόντρα.”

Προτεινόμενα Άρθρα