Πολυτιμότερος των προημιτελικών του Champions League ο Ρόμπινσον

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

"Είναι υπέροχο να φτάνεις στο Final Four"

H σειρά της Μονακό με την Μπάνβιτ έμοιαζε αμφίρροπη στο ξεκίνημα. Η Μονακό όμως, χάρη στη μεγάλη νίκη της με 85-77 μέσα στην Τουρκία έβαλε τις βάσεις για πρόκριση. Και στο Μόντε Κάρλο κατάφερε να πανηγυρίσει την πρόκριση στο Final Four παρά την ήττα με 74-75.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της ομάδας του Ζβέζνταν Μίτροβιτς ήταν ο Τζέραλντ Ρόμπινσον. Ο Αμερικανός γκαρντ ήταν το… πρώτο βιολί της ομάδας του και στα δύο παιχνίδια. Στον επαναληπτικό, μάλιστα, ήταν απολαυστικός, πετυχαίνοντας 19 πόντους σε 8 λεπτά αγώνα!

 
Οι εμφανίσεις του, αλλά και η πρόκριση της Μονακό στο Final Four του χάρισαν το βραβείο του MVP των προημιτελικών. Κι αυτό μετρώντας 24 πόντους, 5,5 ριμπάουντ ανά αγώνα και 3,5 ασίστ ανά αγώνα. 

Μιλώντας για τη μεγάλη πρόκριση της Μονακό ανέφερε: «Περιμέναμε αυτή την αντεπίθεση από μία πολύ καλή ομάδα και πολύ δουλεμένη. Έπρεπε απλά να μείνουμε συγκεντρωμένοι. Το μπάσκετ είναι το άθλημα των σερί. Ήταν θετικό που είχαμε μία καλή διαφορά από το πρώτο ματς

Είναι υπέροχο να φτάνεις στο Final Four. Ήταν ένας στόχος από την αρχή της προετοιμασίας. Είναι πάντα ωραίο να πετυχαίνεις πράγματα, για τα οποία έχεις δουλέψει σκληρά. Στην αρχή του αγώνα, ήμουν καυτός. Το καλάθι ήταν τόσο μεγάλο όσο ο ωκεανός. Έπαιρνα απλά όσα μου έδινε η άμυνα, ελεύθερα σουτ».

Προτεινόμενα Άρθρα