Τα "δυνατά χαρτιά" του Ρεθύμνου

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ υποδέχεται την Τετάρτη το Ρέθυμνο, στο περιθώριο της 25ης αγωνιστικής της Stoiximan.gr Basket League και το AllAboutARIS, καταγράφει τις στατιστικές επιδόσεις των Κρητικών.

Πιο συγκεκριμένα, ο καλύτερος σκόρερ της ομάδας του Νίκου Βετούλα, είναι ο Στέφαν Μούντι, με 15,46 πόντους μ.ο. (ο Αμερικάνος είναι και ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος). Ο Αμερικάνος πόιντ-γκαρντ, είναι και ο πρώτος πασέρ των Κρητικών, με 3,9 τελικές πάσες. Στον τομέα των ριμπάουντ, ξεχωρίζει ο Σακίλ Γκούντγουϊν, με 7,21 κατά μ.ο. και στα μπλοκ ο Άντονι Λι, με 1,05 ανά παιχνίδι. Ο Στέφαν Μούντι, είναι ο παίκτης που κερδίζει τα περισσότερα φάουλ για λογαριασμό του Ρεθύμνου (4,41 ανά παιχνίδι), έχοντας παράλληλα και τον υψηλότερο βαθμό στο ranking (14,3). Καλύτερος “κλέφτης”, είναι ο Ανδρέας Χριστοδούλου, με 1,3 κλεψίματα.

Στο κομμάτι των σουτ, ο πιο αποτελεσματικός παίκτης του Ρεθύμνου, στα δίποντα, είναι ο Τράβις Ντάνιελς με ποσοστό ευστοχίας 74,39%. Στα τρίποντα, ξεχωρίζει ο Γκούντγουϊν με ποσοστό 42,85% ενώ από την γραμμή των βολών, με ποσοστό 93,4% σουτάρει ο Γιαννόπουλος. 

Το ρέθυμνο, αρέσκεται στο να παίζει σε γρήγορο τέμπο και επιλέγει τις περισσότερες φορές να εκτελέσει πίσω από τα 6,75. Είναι η δεύτερη ομάδα που εκτελεί τα περισσότερα τρίποντα στο πρωτάθλημα (610), πίσω από τον Ολυμπιακό (633) ενώ σε αρκετές περιπτώσεις πηγαίνει σε επιθεσεις ένας εναντίον ενός, θέλοντας να εκμεταλλευτεί την ικανότητα του Μούντι σε αυτή την συνθήκη.

Προτεινόμενα Άρθρα