Άμυνα που "σπάει κόκαλα"

από AllAboutARIS

Για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι, ο ΑΡΗΣ έκανε καταπληκτική δουλειά στην άμυνα, περιορίζοντας το Ρέθυμνο στους 52 πόντους.

Μετά τους 48 πόντους παθητικό στο ματς με τον Πανιώνιο, ακολούθησαν οι 52 με το Ρέθυμνο. Η κρητική ομάδα, σκοράρει κατά μ.ο. φέτος 78,28 πόντους, όμως ο ΑΡΗΣ με τον τρόπο που λειτούργησε στα μετόπισθεν, την κράτησε 26 πόντους (!) κάτω από τον μέσο όρο της.

Με μοναδική εξαίρεση το Α΄ δεκάλεπτο, εκεί όπου οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να σημειώσουν 19 πόντους, στα υπόλοιπα τρία, οριακά, ξεπέρασαν τους 10. Για την ακρίβεια, πέτυχαν από 11 πόντους στην Β΄, την Γ΄ και την Δ΄ περίοδο, υποπίπτοντας συνολικά σε 18 λάθη και αστοχώντας σε 42 σουτ.

Η πίεση επάνω στους αντίπαλους γκαρντ, οι βοήθειες που ερχόταν από την αδύνατη πλευρά και η σωστή αντιμετώπιση του πικ εν ρόλ, ήταν κάποια από τα στοιχεία στην άμυνα του ΑΡΗ, που έθεσαν εκτός… λειτουργίας το Ρέθυμνο. Παράσημο για την “κιτρινόμαυρη” άμυνα επίσης, αποτελεί και το γεγονός ότι κράτησε τον Στέφαν Μούντι, τον πρώτο σκόρερ του φετινού πρωταθλήματος, στους μηδέν πόντους, με 0/4 σουτ και μόλις δύο ασίστ.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X