Το νέο και… γνωστό σύστημα διεξαγωγής των πλέι οφ

από Νίκος Παπαδόπουλος

Επιστροφή στα… γνωστά όσον αφορά τη διεξαγωγή των πλέι οφ, αφού ο ΕΣΑΚΕ επαναφέρει το γνωστό σύστημα μετά την περσινή παρένθεση

Στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος προκρίνονται οι οκτώ πρώτες ομάδες. τα ζευγάρια είναι Α. 1-8, Β. 2-7, Γ. 3-6, Δ. 4-5 και οι σειρές κρίνονται στις δύο νίκες. Το πρώτο και το τρίτο (αν χρειαστεί) παιχνίδι θα γίνει στην έδρα της ομάδας που έχει το πλεονέκτημα έδρας (μορφή 1-1-1).

Στην επόμενη φάση, στους ημιτελικούς θα παίξουν Νικητής Α – Νικητής Δ και Νικητής Β – Νικητής Γ. Οι σειρές είναι στις τρεις νίκες. Τα δύο πρώτα παιχνίδια θα γίνουν στην έδρα της ομάδας που έχει το πλεονέκτημα, τα επόμενα δύο σε εκείνης με το μειονέκτημα και αν χρειαστεί και πέμπτο παιχνίδι η σειρά θα επιστρέψει στο γήπεδο της ομάδας με το πλεονέκτημα έδρας (μορφή 2-2-1).

Οι δύο νικητές θα προκριθούν στους τελικούς. Τόσο οι τελικοί όσο και η σειρά των αγώνων για την τρίτη θέση, θα αρχίσουν στην έδρα της ομάδας που έχει το πλεονέκτημα και θα συνεχιστεί εναλλάξ στις δύο έδρες (μορφή 1-1-1-1-1).

Προτεινόμενα Άρθρα