"Σημαντικό να αποκτήσουμε την νοοτροπία του αιμοδότη"

από Γιώργος Γκάτος

Μάλιστα, ανέφερε τον τρόπο που μπορεί ο οποιοσδήποτε να δώσει αίμα για λογαριασμό της Τράπεζας Αίματος της ΚΑΕ

“Να ευχαριστήσω όλους όσους ήρθαν και συνεχίζουν να έρχονται για να δώσουν αίμα. Αυτή τη μέρα που είναι η γιορτή της μητέρας και έρχονται να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους. Είμαι πολύ χαρούμενος που η προσπάθεια αυτή συνεχίζεται. Είναι πολύ σημαντικό να αποκτήσουμε την νοοτροπία του αιμοδότη και αυτό είναι κάτι που θα συνεχιστεί από μόνο του και θα παγιωθεί. Ελπίζω να είμαστε γεροί και να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια. Ελπίζω να φτάσουμε σε ένα επίπεδο ώστε αυτό να είναι κάτι σαν θεσμός ή μικρή γιορτή που θα συνδυάζει λίγο από μπάσκετ, λίγο από ΑΡΗ και πολύ βοήθεια στον συνάνθρωπο” τόνισε αρχικά.

Για το αν η αιμοδοσία, κάνει καλό στον ανθρώπινο οργανισμό:

“Είναι μια αφορμή για έναν αδρό έλεγχο για την κατάσταση της υγείας μας, όπως και να πάρουμε και κάποιες συμβουλές από τους γιατρούς εδώ. Είναι ένα κίνητρο για τον οργανισμό ώστε να ανανεώσει κάποια κύτταρα του.”

Για την πρωτοβουλία που έχει αναλάβει ώστε να υλοποιηθεί η αιμοδοσία:

“Δεν είναι κάτι ατομικό, είναι ομαδικό. Δεν μπορεί απλά ένας άνθρωπος να στήσει όλα αυτά. Η σκέψη μέχρι την υλοποίηση, έχει πολλά βήματα. Εσείς οι δημοσιογράφοι, τα παιδιά στα γραφεία, οι χορηγοί αλλά κυρίως ο κόσμος που έρχεται και δίνει το αίμα του.”

Για την μεγάλη συμμετοχή του κόσμου:

“Είναι κάτι που δεν στέκεται στα στενά όρια μια ομάδας και ενός συλλόγου.”

Για τον τρόπο που μπορεί κάποιος να συνεισφέρει ανά πάσα στιγμή:

“Οι αιμοδότες έχουν μια προτεραιότητα για αυτούς και τις οικογένειες τους. Έρχονται σε συννενόηση με την ΚΑΕ ΑΡΗΣ και εμένα προσωπικά, αρκεί να υπάρχουν αποθέματα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Επίσης, όποιος δεν μπόρεσε να έρθει σήμερα αλλά θέλει να δώσει αίμα, μπορεί να το προσφέρει σε οποιοδήποτε αιμοδοσία της Ελλάδας για λογαριασμό της ΚΑΕ ΑΡΗΣ. Υπάρχει ένας αριθμός μητρώου, ο “13448” που τον αναφέρει και έτσι ενισχύει την προσπάθεια της ΚΑΕ.”

Προτεινόμενα Άρθρα