"Στα τελικά να πάνε οι καλύτεροι"

από AllAboutARIS

Πλήρη επίγνωση της θέσης του στην Εθνική έχει ο Λευτέρης Μποχωρίδης.

Μιλώντας στη FIBA ο γκαρντ του Άρη επισήμανε πως η ελληνική ομάδα θα πρέπει να εκπροσωπηθεί στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2019 από τους καλύτερους, ακόμη κι αν λόγω υποχρεώσεων με τις ομάδες τους δεν έχουν μπορέσει να βοηθήσουν την «επίσημη αγαπημένη» όσο θα ήθελαν. 

«Είναι πολύ άδικο να θεωρεί πως κάποιος γύρισε την πλάτη στην εθνική. Είναι κάτι που δεν είναι στο χέρι των παικτών και δεν θα έπρεπε να τιμωρούνται γι’ αυτό. Γι’ αυτό θα πρέπει να υπολογίζουμε για τα τελικά. Αυτό είναι το σωστό, σε μια μεγάλη διοργάνωση. Θα πρέπει να παίξουν αυτοί που πρέπει να είναι εκεί για να φέρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τη χώρα μας. Θα ένιωθα λυπημένος αν δεν ήμουν στο τελικό ρόστερ του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά μόνο αν πίστευα πως άξιζα να έχω θέση. Όλοι οι παίκτες έχουμε εγωισμό, αφού είναι μεγάλο όνειρο να παίξεις με την Εθνική σε μια μεγάλη διοργάνωση», τόνισε ο 25χρονος άσος. 

 

«Δεν σκεφτόμαστε ακόμη τα τελικά. Απλά μπαίνουμε στο γήπεδο να παίξουμε και αν τα καταφέρουμε να είμαστε στη δωδεκάδα για τη διοργάνωση, η χαρά θα είναι μεγάλη. Προσωπικά θεωρώ σπουδαία τιμή κάθε κλήση στην εθνική ομάδα. Όλοι υπηρετούμε την πατρίδα μας και δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Κάθε φορά που ακούω τον εθνικό ύμνο νιώθω έντονα συναισθήματα. Περνούν από το μυαλό μου όλες οι στιγμές που έχω ζήσει με τις μικρές εθνικές ομάδες, σαν σε ταινία», πρόσθεσε και κατέληξε: 

«Είμαι εντυπωσιασμένος από τον Μπουρούση και τον Βασιλόπουλο για την αγωνιστική τους συμπεριφορά στα παράθυρα. Αυτά τα δύο παιδιά είναι στο προσκήνιο τόσα χρόνια, αλλά υπηρετούν με πίστη την ιδέα της Εθνικής. Είναι πρότυπα για τα νέα παιδιά, που πρέπει να ξέρουν τη σημασία της Εθνικής».
 
 

Προτεινόμενα Άρθρα