Με… φόντο τα προημιτελικά κόντρα στη Γαλλία η Εθνική Εφήβων

από Νίκος Παπαδόπουλος

Μετά τη νίκη της με 76-67 απέναντι στη Κροατία, η Εθνική Εφήβων προκρίθηκε στη δεύτερη φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U18 που διεξάγεται στη Λετονία με ρεκόρ 2-1.

Έχοντας τερματίσει στη δεύτερη θέση του πρώτου ομίλου, η ομάδα του Γιώργου Βλασσόπουλου θα αντιμετωπίσει την τρίτη του δεύτερου γκρουπ Γαλλία (16:15), σε ένα νοκ-άουτ ματς με φόντο το εισιτήριο τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Οι Γάλλοι ολοκλήρωσαν την πρώτη φάση με ρεκόρ 1-2, έχοντας ηττηθεί από Ρωσία (82-80), Γερμανία (93-76), με τη μοναδική νίκη τους να έρχεται κόντρα στη Τουρκία (78-67). Από τους νεαρούς “Τρικολόρ” ξεχωρίζει ο Ματίς Ντοσού Γιόβο που σκοράρει 14,3 πόντους ανά ματς, ενώ ο Γιώργος Βλασσόπουλος ανέφερε σχετικά με το παιχνίδι με τους Γάλλους: “Είναι πολύ δυνατή ομάδα και δεν μας ξεγελούν οι δύο ήττες που έχει φέρει. Είναι επικίνδυνη ομάδα με ψηλά παιδιά και γρήγορο ρυθμό. Θα πρέπει να δείξουμε τεράστια συγκέντρωση για να διεκδικήσουμε την πρόκριση στους οκτώ”.

Αξίζει να σημειωθεί πως νικητής αυτής της αναμέτρησης θα αντιμετωπίσει στους “8” το νικητή του παιχνιδιού ανάμεσα στην Ισπανία και το Μαυροβούνιο.

Πηγή: sdna.gr 

Προτεινόμενα Άρθρα