Το σόου του Χάρολντ Έλις στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης

από AllAboutARIS

Ο 26χρονος -τότε- Χάρολντ Έλις, μετά την αποχώρηση του από τον ΑΡΗ είχε κατηγορηθεί για αντιεπαγγελματική συμπεριφορά και σε αρκετούς από τους τότε συμπαίκτες του δεν έμεινε με τις καλύτερες αναμνήσεις.

Όπως και να έχει άφησε και αυτός το όνομα του στην ιστορία του ΑΡΗ πραγματοποιώντας μια εκπληκτική εμφάνιση σε ένα από τα καλύτερα ντέρμπι Θεσσαλονίκης που έγιναν ποτέ.

Ο λόγος για την νίκη του ΑΡΗ επί του ΠΑΟΚ με 74-86 στις 31 Μαρτίου του 1996, που τον ισχυροποίησε στην 4η θέση της Α1. Ο Σούλης Μαρκόπουλος, ο οποίος τότε ήταν προπονητής του ΑΡΗ, είχε να διαχειριστεί μια έκρυθμη κατάσταση στην ομάδα, καθώς στην προπόνηση μια μέρα πριν το ματς ο Χάρολντ Έλις επιτέθηκε στον Ντίνο Αγγελίδη. Το γεγονός αυτό αντί να αποσυντονίσει την ομάδα μόνο καλό έκανε στον ΑΡΗ, καθώς ο Αμερικανός γκαρντ πείσμωσε και έκανε την καλύτερη του εμφάνιση με τον ΑΡΗ.

Στο πρώτο ημίχρονο ο (τυπικά γηπεδούχος) δικέφαλος του βορρά ήταν κυρίαρχος του αγώνα. Μετά από ένα διάστημα ισορροπίας πήρε τα ηνία του αγώνα χάρη σε μια άμυνα ζώνης και με την οποία μετέτρεψε το 21-24 σε 45-35. Κορυφαίος για τους ασπρόμαυρους στο πρώτο μέρος ήταν ο Στογιάκοβιτς ο οποίος σε αυτό το διάστημα πέτυχε 12 πόντους και πήρε 4 ριμπάουντ.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν μια εντελώς διαφορετική ιστορία. Οι ασπρόμαυροι διατήρησαν στα πρώτα λεπτά ένα προβάδισμα 10 πόντων (56-46) όμως στην συνέχεια ο ΑΡΗΣ βελτιώθηκε και παίζοντας ατσάλινη άμυνα (δέχτηκε μόνο 27 πόντους στο δεύτερο μέρος) νίκησε κατά κράτος τους ασπρόμαυρους.

Κορυφαίος του αγώνα ο Χάρολντ Έλις ο οποίος κατά την αντεπίθεση του ΑΡΗ έκανε ότι ήθελε μέσα στο παρκέ. Με δικά του κλεψίματα και αποφασιστικά καλάθια κάλυψε την διαφορά. Στο τέλος ο ΑΡΗΣ καθάρισε τον αγώνα κερδίζοντας χωρίς άγχος με το τελικό 74-86 να αποτυπώνει την διαφορά των δύο ομάδων μέσα στο παρκέ.

Ο Χάρολντ Έλις πέτυχε 30 πόντους, κατέβασε 10 ριμπάουντς ενώ είχε και 5 κλεψίματα, στην κατά γενική ομολογία καλύτερη εμφάνιση του στα Ελληνικά παρκέ. Αυτό ήταν αρκετό για να γίνει και σύνθημα στα χείλη των κιτρινόμαυρων οπαδών. Μετά το τέλος του αγώνα οι παίκτες του ΑΡΗ πανηγύριζαν μαζί με τον κόσμο της ομάδας, ενώ την ίδια στιγμή στην άλλη πλευρά του Αλεξανδρείου οι οπαδοί του ΠΑΟΚ επιτέθηκαν φραστικά εναντίον παραγόντων και παικτών της ομάδας τους.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ: Νικολαίδης 2, Μπουντούρης 5, Πρέλεβιτς 18, Στογιάκοβιτς 21 (8 ριμπ), Μπαλογιάννης 2, Φάντερμπεργκ 17, Γκάρετ 9

ΑΡΗΣ: Λιαδέλης 13, Μωραίτης 6, Μισούνοφ 6, Σιούτης 3, Χρυσανθόπουλος 9, Έλις 30 (10 ριμπ), Γιοβάνοβιτς 2, Στόουκς 17 (16 ριμπ)

Προτεινόμενα Άρθρα