"Μαθαίνεις από την ήττα – Πρέπει να συνεχίσουμε"

από Νίκος Παπαδόπουλος

"Εγώ… ευχαριστώ τον Θεό για αυτή την ήττα και θέλω να έχουμε τη δύναμη για να συνεχίσουμε"

Για μία διδακτική ήττα έκανε λόγο ο Βαγγέλης Αγγέλου στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα κόντρα στην Κατάγια, υπογραμμίζοντας την ανάγκη ο ΑΡΗΣ να προχωρήσει παρά το άσχημο αποτέλεσμα.

Για την ήττα:Είπα στα παιδιά ότι μου άρεσε πολύ το ματς. Στα αποδυτήρια, τους είπΑ ΌΤΙ η κατηγορία αυτού του αγώνα είναι δύσκολη. Σε τέτοια πρωταθλήματα, οι ομάδες έχουν πολύ διαφορετική χημεία.

Το μπάσκετ με τα 24 δευτερόλεπτα είναι θέμα αποφάσεων, πνευματικής ενέργειας και εμπειρίας. Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε 11/39 σουτ. Η ομάδα πρέπει να μάθει να διαχειρίζεται τα απρόοπτα ενός παιχνιδιού. Και θέλει δουλειά. Η ομάδα θα μαθαίνει από τα ups and downs και την πίεση του αντιπάλου. Περισσότερο άγχος είχαν οι αναπληρωματικοί, παρά οι βασικοί που ξεκίνησαν. Η ομάδα έχει κάθε δύο μέρες ταξίδι και παιχνίδι. Δεν θέλω να κάνω ανάλυση γιατί ξέρουμε ακριβώς τι να περιμένουμε. Μία καλή νίκη την αποσυντονίζει, όπως και μία ήττα. Εγώ είμαι ευχαριστημένος που έγινε αυτό το πράγμα. Μαθαίνεις από την ήττα. Λυπάμαι βέβαια για τον κόσμο. Είναι στοίχημα για εμάς να τον φέρουμε στο γήπεδο. Η ομάδα θέλει δουλειά. Είναι δύσκολος και ανηφορικός ο δρόμος. Ο προπονητής πρέπει να στηρίζει τους παίκτες και να παίρνει την ευθύνη για το αποτέλεσμα. Εχουμε ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα που πρέπει να οργανώσουμε και η διοίκηση βοηθάει σε αυτό”.

Για τη δυσαρέσκεια που υπάρχει για την ήττα από μία ομάδα χαμηλής δυναμικής όπως η Κατάγια: “Διαφωνώ κάθετα. Το φιλανδικό μπάσκετ έχει τεράστια ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια. Οι περισσότεροι πηγαίνουν στα αμερικάνικα κολέγια. Η σχολή αυτή έχει αρχίσει να απασχολεί την Ευρώπη. Με παίκτες που έχουν έφεση στο ένας εναντίον ενός και στο τρίποντο. Εδώ δεν παίζει η ιστορία. Εχουμε μπροστά μας μία πραγματικότητα. Μία ομάδα με συγκεκριμένο μπάτζετ και ανθρώπους έχει να αντιμετωπίσει τον κόσμο της. Δεν ψάχνω δικαιολογίες. Αλλά όχι να λέμε ότι χάσαμε από την Κατάγια. Σαφώς ο κόσμος πρέπει να αποδοκιμάσει”.

Για τη συνέχεια της ομάδας: “Το πρόγραμμα της ομάδας το επόμενο διάστημα με τα ταξίδια, είναι εφιαλτικό. Οταν έρθει ένα απρόοπτο αποτέλεσμα, όπως στην οικογένεια που προχωράει, το ίδιο πρέπει να κάνουμε και εμείς. Συνεχίζουμε. Θα προσπαθήσουμε να διορθώσουμε τα λάθη μας”.

Για τον Μποχωρίδη και την απόδοση του: “Δεν υπήρχε καθαρή χημεία. Ή θα έχεις σκριν συνεργασία στο 1-5 ή λόου ποστ. Αν αυτή η δύναμη σου στην αμυντική σου προσήλωση, σπάσει, πέφτει η ψυχολογία σου. Δεν μπορεί να διακριθεί κάποιος εδώ. Το έχω πει στον Λευτέρη. Θα παίζει αυτός που ακούει τον προπονητή και τους συμπαίκτες του. Κάνει την προσαρμογή τους σε δύσκολες συνθήκες και είμαι ευχαριστημένος από αυτόν. Εγώ ευχαριστώ τον Θεό για αυτή την ήττα και θέλω να έχω δύναμη να συνεχίσουμε. Είμαι ευχαριστημένος γιατί ξέρω τους λόγους που χάσαμε”.

Προτεινόμενα Άρθρα