Σε κρίση ο ΑΡΗΣ, τραγικός και ήττα στην Ν. Σμύρνη

από AllAboutARIS

Αυτός δεν είναι ο ΑΡΗΣ που θέλει η διοίκηση, ο Αγγέλου, ο κόσμος, οι ίδιοι ο παίκτες του. Αυτός ο ΑΡΗΣ κατάφερε να χάσει από τον Πανιώνιο των… έξι παικτών, με 70-66 και να δείξει ότι είναι σε κρίση.

Ο ΑΡΗΣ δεν έδειξε την απαιτούμενη προσοχή πάνω στον… μοναδικό παίκτη του Πανιωνίου που σκόραρε και το πλήρωσε. Ο Σινγκλέρ ήταν εκτός λόγω τραυματισμού και έτσι μόνο ο Μπέρι απειλούσε και κατάφερε να έχει 12 πόντους στο 18-12 του Πανιωνίου.

Οι «κίτρινοι» δεν μπορούσαν να παίξουν καλή άμυνα, είχαν πρόβλημα και στο «5» με τον Τέιλορ, ενώ και ο Δίπλαρος έκανε… ζημιά.

Οι παίκτες του Αγγέλου, με εξαίρεση τον Μπελ, έδειχναν να είναι σε άλλο… γήπεδο. Οι αλλαγές του Πανιωνίου, βοήθησαν πάντως τον ΑΡΗ να μειώσει σε 24-22.

Η αντίδραση δεν ήρθε ούτε στο δεύτερο δεκάλεπτο. Οι «κίτρινοι» προσπαθούσαν να απειλήσουν κυρίως από τα 6.75, αλλά ήταν άστοχοι. Ο Πανιώνιος από την άλλη πήγε το παιχνίδι στον Τέιλορ και έκανε ένα σερί 12-2 και προηγήθηκε με 38-27 στο 16ο λεπτό. Τίποτα δεν άλλαξε ως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου (45-32), με τον ΑΡΗ να είναι υποχρεωμένος να αντιδράσει.

Αυτό το έκανε στο πρώτο τρίλεπτο της τρίτης περιόδου, όταν με ένα σερί 6-0 μείωσε σε 45-38. Αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, ο Πανιώνιος βρήκε λύσεις και διατήρησε μία διαφορά κοντά στους δέκα πόντους. Οι «κίτρινοι» προσπάθησαν με την άμυνα να… επιστρέψουν αλλά επιθετικά ήταν άστοχοι και βρέθηκαν το -9 στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου (58-49).
Στην τέταρτη περιόδο ο ΑΡΗΣ εκμεταλλεύτηκε την κούραση των παικτών του Πανιωνίου, μιας και ουσιαστικά έπαιζαν έξι παίκτες, προκειμένου να μπορέσει να μειώσει την διαφορά και να διεκδικήσει την νίκη. Οι “κίτρινοι” πίεσαν στην άμυνα, πήγαν την μπάλα μέσα στην ρακέτα και κατάφεραν να μειώσουν σε 65-64 στο 36ο λεπτό. Αλλά εκεί που θα περίμενε κάποιος να συνεχίσουν με την ίδια συγκέντρωση κάτι έγινε και όλα… πήγαν στράφι. Οι “κίτρινοι” έκαναν λάθη, έχασαν σημαντικά τρίποντα και δεν μπόρεσαν να αλλάξουν την… μοίρα τους, δίνοντας στον Πανιώνιο την πρώτη του νίκη. 

Τα δεκάλεπτα: 24-22, 45-32, 58-49, 70-66.

Πανιώνιος (Χουγκάζ): Δίπλαρος 6, Μπέρι 17 (3), Τέιλορ 14, Χάρις 15 (3), Μπράουν 7 (1), Καμαριανός, Καμπερίδης 3 (1), Δημητρακόπουλος, Χουγκάζ 2, Τζόουνς 6.

ΑΡΗΣ (Αγγέλου): Μποχωρίδης 9 (1), ΜακΓκί 6, Μπελ 11 (2), Χάρις 5 (1), Νταλό 7 (1), Σλαφτσάκης 2, Βεργίνης 1, Φλιώνης, Τζόουνς 11, Κάιζερ 8, Αγγέλου 6 (2).

Προτεινόμενα Άρθρα