Επέστρεψε στις νίκες η Μπαρτσελόνα

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Ο Κάιλ Κούριτς έκανε αισθητή την παρουσία του στο δεύτερο ημίχρονο και αυτό βοήθησε την Μπαρτσελόνα να ανεβάσει ακόμα περισσότερο τη διαφορά

Το σερί των 5 διαδοχικών νικών ήταν παρελθόν, όμως αυτό δεν απέτρεψε τους παίκτες του Σβέτισλαβ Πέσιτς να επιστρέψουν στο δρόμο των επιτυχιών. Κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο οι Καταλανοί ήταν επιβλητικοί, δεν άφησαν περιθώρια αμφισβήτησης και έφτασαν στο θετικό αποτέλεσμα.

Με τη νίκη αυτή, μάλιστα, η Μπαρτσελόνα «έπιασε» την Αρμάνι Μιλάνο στη βαθμολογία, με τις δύο ομάδες να μετρούν 6 νίκες και 3 ήττες με το πέρας 9 αγωνιστικών.

Η Αρμάνι Μιλάνο βρήκε λύσεις στην επίθεση και κατάφερε να πάρει τα ηνία του αγώνα με τον Μίτσοβ μπροστάρη (11-16, 5′). Γκουντάιτις και Τζέιμς ακολούθησαν και το προβάδισμα έμεινε στα χέρια των παικτών του Πιανιτζιάνι (19-25, 8′). Ένα επί μέρους 5-0 από Μπλάζιτς και Ερτέλ έφερε την Μπαρτσελόνα στο -1 στο τέλος της περιόδου (24-25).

 

Τα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου άνηκαν εξ ολοκλήρου στην Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί με επί μέρους 16-3 ανέτρεψαν πλήρως το σκηνικό (40-28, 14′). Η Αρμάνι προσπάθησε να μαζέψει τη διαφορά, αλλά ο Σίνγκλετον δεν το επέτρεψε (48-38, 18′). Την τελευταία λέξη στο ημίχρονο, μάλιστα, την είπε ο Κέβιν Πάνγκος, που έγραψε το 53-42.

Ο Κάιλ Κούριτς έκανε αισθητή την παρουσία του στο δεύτερο ημίχρονο και αυτό βοήθησε την Μπαρτσελόνα να ανεβάσει ακόμα περισσότερο τη διαφορά (65-49, 25′). Οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν στο σκορ, με την Μπαρτσελόνα να ανεβάζει… στροφές και με τους Μπλάζιτς και Ερτέλ να δίνουν λύσεις ανέβασε το προβάδισμά της στους 20 πόντους για το 74-54. 

Στο τέταρτο δεκάλεπτο η Μπαρτσελόνα διατήρησε τα ηνία του αγώνα με ευκολία, δεν επέτρεψε στην Αρμάνι Μιλάνο να μαζέψει τη διαφορά σε μονοψήφια επίπεδα και έφτασε στη νίκη, επιστρέφοντας στο δρόμο των επιτυχιών.

Τα δεκάλεπτα: 24-25, 53-42, 74-54, 90-80.

Προτεινόμενα Άρθρα