Οι ομοιότητες του περσινού με τον φετινό ΑΡΗ…

από AllAboutARIS

Ο Νοέμβριος φεύγει με τον ΑΡΗ να προσπαθεί να αξιολογήσει τα υπέρ και τα κατά της μέχρι τώρα διαδρομής του σε Ελλάδα και Ευρώπη ώστε να μπορέσει να παρουσιαστεί καλύτερος μετά την διακοπή. Όμως είναι σε καλύτερη κατάσταση σε σχέση με πέρυσι;

Η περσινή χρονιά μπορεί να μην ξεκίνησε με ban και περιορισμούς, αλλά ξεκίνησε με αβεβαιότητα, αδυναμία πληρωμών από την πρώτη στιγμή και δημιουργία ρόστερ με πολύ… κόπο.

Φέτος ο Αγγέλου είχε περιορισμούς, δυσκολεύτηκε αρκετά επίσης για να φτιάξει ένα ρόστερ αλλά υπάρχει βελτίωση στο οικονομικό κομμάτι όπου υπάρχει μία σταθερότητα και μία συνέπεια στις πληρωμές προς τους παίκτες. Υπάρχουν όμως διαφορές στην τελική εικόνα του περσινού με τον φετινό Άρη όσον αφορά την βαθμολογία και τα αποτελέσματα; 

Αναλύοντας τα δεδομένα βλέπει κανείς ότι ο Άρης του… πέρυσι και του… φέτος, παρουσιάζει αρκετές συμπτώσεις οι οποίοι αν σκεφτεί κανείς πως κύλησε η περσινή χρονιά, είναι λογικό να ανησυχεί.

Ο Άρης του Γιαννάκη στο τέλος του Νοεμβρίου είχε ρεκόρ 3-4 νίκες ( τρία παιχνίδια εντός, τέσσερα εκτός) έχοντας κερδίσει εντός την ΑΕΚ (64-62), εκτός του Λαύριο (70-71) και εντός τον Φάρο (71-60), ενώ είχε χάσει εκτός από Κόροιβο (71-55), εντός από Ολυμπιακό (55-80), εκτός από ΠΑΟΚ (63-57) και εκτός από Προμηθέα (70-40). Τότε βρίσκονταν στην 8η θέση , με τον Πανιώνιο να είναι ουραγός με 0-7 και την Κύμη να έχει 1-6.

Ο Άρης του Αγγέλου φέτος έχει ρεκόρ 2-5 νίκες (τρεις αγώνες εντός, τέσσερις εκτός) έχοντας κερδίσει το Λαύριο εκτός (70-73) και Κολοσσό εκτός (61-72), ενώ έχει χάσει από Παναθηναικό εντός (70-84), Πανιώνιο εκτός (70-66), Ολυμπιακό εντός (64-68), Περιστέρι εντός (62-68), ΠΑΟΚ εκτός (95-79). Οι «κίτρινοι» φέτος βρίσκονται στην 10η θέση ενώ ο Κολοσσός είναι τελευταίος με 1-5, Κύμη και Ρέθυμνο έχουν 1-6.

Βλέποντας τις δύο ομάδες, αντιλαμβάνεται ότι η βασική διαφορά στον απολογισμό νικών-ηττών είναι ότι η φετινή έπαιξε με τον Παναθηναικό. Επίσης πέρυσι την 7η αγωνιστική υπήρχε ομάδα χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα, κάτι που δεν ισχύει φέτος.

Ο φετινός Άρης έχει στα… υπέρ του δύο “διπλά”, τα οποία μπορεί να αποδειχθούν πολύτιμα στην συνέχεια.

Συμπέρασμα; Ο περσινός Άρης ξεκίνησε καλύτερα αλλά η χρονιά εξελίχθηκε πολύ άσχημα παρά τις αλλαγές παικτών. Ο φετινός έχει δυσκολότερο έργο λόγω και του “ban”, οπότε οι αγώνες μετά την διακοπή θα καθορίσουν πολλά για την φετινή χρονιά.

Απόλυτη… ισοπαλία όσον αφορά την Ευρώπη στο τέλος Νοεμβρίου. Ο περσινός και ο φετινός Άρης έχουν το ίδιο ρεκόρ (3-3), με την διαφορά ότι η ομάδα του Γιαννάκη έπαιξε στο Basketball Champions League όπου το επίπεδο είναι υψηλότερο σε σχέση με το FIBA Europe Cup.

Προτεινόμενα Άρθρα