Κουκουλιάς: "Να γίνει η αιμοδοσία συνείδηση στον κόσμο"

από AllAboutARIS

Ο γιατρός της Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ, Νίκος Κουκουλιάς, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή AllAboutARIS On Air, στον Libero 107,4 Fm και μίλησε για την 4η αιμοδοσία που διοργανώνει η "κιτρινόμαυρη" Κ.Α.Ε., την προσεχή Κυριακή (02/12), στο Παλέ.

“Θα γίνει στον αγωνιστικό χώρο του “Nick Galis Hall”, η ομάδα δεν έχει αγωνιστική υποχρέωση, αλλά έχουμε… αγώνα πάλι. Αυτό το γήπεδο, έχει κάνει πολλούς φίλους, να είναι φίλοι του ΑΡΗ και του μπάσκετ. Έχει την ευκαιρία ο κόσμος να έρθει, να πάρει την αύρα του γηπέδου, να συναναστραφεί με τους παίκτες και τους προπονητές, έχει ευκαιρία να κάνει ένα αγαστό δώρο στον συνάνθρωπο, δίνοντας λίγο από το αίμα του”. Ανέφερε αρχικά ο κ. Κουκουλιάς

Για τους αιμοδότες που έχουν προτεραιότητα, σε περίπτωση που τους παραστει ανάγκη: “Εννοείται. Όλοι όσοι αποτελέσουν μέλος αυτής της οικογένειας έχουν προτεραιότητα εξυπηρέτησης των αναγκών τους. Εμείς όμως δεν το περιορίζουμε εκεί, θέλουμε να γίνει συνείδηση στον κόσμο, να γίνει θεσμός, να μπει μέσα στην κουλτούρα και την παιδεία μας. Δύο φορές το χρόνο δίνω μερικές φιάλες αίμα. Η Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ, δίνει το βήμα για να γίνει αυτή η διαδικασία. Είναι μία ευκαιρία, να το δούμε σαν γιορτή”.

Για το γεγονός ότι μπορούν και φίλαθλοι άλλων ομάδων να έρθουν και να δώσουν αίμα: “Εξυπακούεται. Δεν αποκλείουμε κανέναν. Είναι μια αφορμή να έρχονται άνθρωποι από όλα τα χρώματα, όλες τις ομάδες, σε έναν ιστορικό χώρο της καλαθοσφαίρισης και της πόλης”.

Για το γεγονός ότι ο κόσμος έχει αγκαλιάσει την συγκεκριμένη προσπάθεια: “Έχει αγκαλιάσει ο κόσμος αυτή την πρωτοβουλία. Υπάρχει μία δεξαμενή, καθώς έχει μπει στην συνείδηση του κόσμου. Ο κόσμος του ΑΡΗ είναι πρωτοπόρος και εκεί, αλλά και όποιος άλλος θέλει, μπορεί να έρθει να προστεθεί σε αυτή την προσπάθεια”.

Τι προεργσία χρειάζεται, πριν δώσουμε αίμα: “Πρέπει να έχουμε μία σχετική ξεκούραση, ένα καλό πρωινό, να είμαστε υγιείς από 18-65, να μην έχουμε πάρει τις τελευταίες πέντε μέρες κάποιο φάρμακο. Εφόσον συμπληρώσουμε μία απαραίτητη φόρμα, μας παίρνει την πίεση ο γιατρός και είμαστε έτοιμοι να δώσουμε αίμα”. 

Για το ιατρικό δελτίο της ομάδας: “Είμαστε καλά. Όλα τα παιδιά παίξανε στο τελευταίο παιχνίδι. Ο Λευτέρης είναι με την Εθνική. Έχουμε κάποια προβλήματα που είναι διαχειρίσιμα και τ’ αντιμετωπίζουμε. Η ομάδα είναι ένας ζωντανός οργανισμός, με τα τωρινά δεδομένα είμαστε καλά”.   

Προτεινόμενα Άρθρα