Πρώην παίκτης του ΑΡΗ κινδύνεψε να χάσει το πόδι του

από AllAboutARIS

Μια παράξενη μόλυνση λίγο έλειψε να καταστρέψει την καριέρα του Ιβάν Πάουνιτς. Ο Σέρβος γκαρντ, που είχε περάσει τη σεζόν 2009/10 από τον ΑΡΗ, αποκάλυψε την πολύ σοβαρή περιπέτεια υγείας που παραλίγο να του στοιχίσει ακρωτηριασμό!

«Όλα άρχισαν στις 28 Απριλίου, όταν σε μια προπόνηση της Τόφας συγκρούστηκα με έναν συμπαίκτη μου και διαπιστώθηκε πως είχα υποστεί μερική ρήξη συνδέσμων. Έπρεπε να χειρουργηθώ και επειδή ζω από το μπάσκετ ήθελα να λυθεί το πρόβλημα αυτό το συντομότερο δυνατό. Συμβουλεύτηκα αρκετούς και έκανα την επέμβαση στην Τουρκία. Το χειρουργεία πήγε καλά και θα επέστρεφα στη δράση σε 5-7 μήνες. Μου επέτρεψαν μετά από μια εβδομάδα να γυρίσω στη Σερβία για να αρχίσω ειδικό πρόγραμμα», αναφέρει ο Πάουνιτς.

Κάπου εκεί άρχισε η μεγαλύτερη περιπέτεια για τον 31χρονο άσο. «Λίγες μέρες μετά, άρχισα να έχω υψηλό πυρετό. Νόμιζα πως είχα κρυώσει ή πως είχα κάποια ίωση. Όμως πέρασαν δέκα μέρες και τα πράγματα γίνονταν όλο και χειρότερα. Μίλησα με έναν γιατρό και μου είπε πως είναι φυσιολογικό μετά από μια επέμβαση, αλλά είδα ότι το γόνατό μου άρχισε να αλλάζει χρώμα. Έκανα εξετάσεις και αποδείχτηκε πως είχα μια σοβαρή μόλυνση. Μου είπαν πως είναι αναγκαίο να χειρουργηθώ ξανά. Είχα αρχίσει να έχω σηψαιμία και υπήρχε κίνδυνος να προσβληθούν τα οστά και οι ιστοί, με συνέπεια να χάσω το πόδι μου. Αν, δε, η μόλυνση προχωρούσε παραπέρα, θα κινδύνευε η ζωή μου», πρόσθεσε.

Ο Σέρβος πρώην διεθνής άσος κατάφερε να βγει νικητής. «Τελικά πέρασα 58 μέρες στο κρεβάτι, λάμβανα τα πιο δυνατά αντιβιοτικά καθημερινά, αλλά ευτυχώς όλα πήγαν καλά. Προσευχόμουν κάθε μέρα να ξυπνήσω χωρίς πυρετό. Δεν ξέρω πώς το άντεξα, ήταν μια πραγματική κόλαση για μένα και την οικογένειά μου. Μετά από 45 μέρες τα πράγματα άρχισαν να βελτιώνονται και σύντομα βγήκα από το νοσοκομείο. Γιορτάζω εκείνη τη μέρα σαν τα δεύτερα γενέθλιά μου».

Προτεινόμενα Άρθρα