Το Γ΄ δεκάλεπτο, που τον “πληγώνει”

από AllAboutARIS

Μετά από 10 παιχνίδια στην Basket League, ο ΑΡΗΣ μετράει μόλις δύο νίκες και ρίχνοντας κανείς μια σύντομη ματιά στους αριθμούς, θα διαπιστώσει το μεγάλο πρόβλημα που έχει η ομάδα στο Γ΄ δεκάλεπτο.

Οι “κίτρινοι” έχουν πολλές παθογένειες σαν ομάδα, αλλά αυτή που τους έχει “πληγώσει” σε μεγάλο βαθμό έως τώρα, είναι η έλλειψη διάρκειας στο παιχνίδι τους. Με μία σύντομη ματιά στην στατιστική, βλέπει κανείς τις πολύ μεγάλες μεταπτώσεις που παρουσιάζει η ομάδα από την Β΄ περίοδο, στην Γ΄. Στα δύο τελευταία παιχνίδια, ειδικά, με Προμηθέα και Χολαργο, ο ΑΡΗΣ έκανε τα χειρότερα Γ΄ δεκάλεπτά του στο πρωτάθλημα, σκοράροντας μόλις 6 και 8 πόντους αντίστοιχα, συνθήκη που επηρέασε σε πολύ μεγάλο ποσοστό το τελικό αποτέλεσμα.

Στα μοναδικά ματς, μέχρι στιγμής, όπου ο ΑΡΗΣ έχει σκοράρει 20+ πόντους στο Γ΄ δεκάλεπτο, είναι κόντρα στο Κολοσσό (έβαλε 21) και κόντρα στον Π.Α.Ο.Κ. (έβαλε 23). Σε όλα τα υπόλοιπα, κυμαίνεται από 6 έως 19.

Αυτή η παράμετρος, είναι πάρα πολύ σημαντική και πρέπει άμεσα να την διορθώσει η ομάδα, προκειμένου να παρουσιάσει μία σταθερότητα στην απόδοσή της και να πάρει τις νίκες που πρέπει.

Προτεινόμενα Άρθρα