Νίκη με σούπερ τέταρτο δεκάλεπτο για την Μπάγερν

από Γιώργος Γκάτος

ΗΜπουντούτσνοστ ταξίδεψε στην Γερμανία με σκοπό να παλέψει για ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντι στην Μπάγερν. Για τρεις περιόδους η ομάδα του Αλεκσάνταρ Ντζίκιτς είχε πετύχει αυτό που ήθελε, έχοντας τον έλεγχο του αγώνα.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο, όμως, οι γηπεδούχοι ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους και με ηγέτη τον Ουίλιαμς κατάφεραν να προστατεύσουν την έδρα τους και να πάρουν μία ακόμα σημαντική νίκη.

Με το αποτέλεσμα αυτό η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς ανέβηκε στο 8-7 και παρέμεινε σε τροχιά οκτάδας, την ίδια στιγμή που η ομάδα από την Ποντγκόριτσα υποχώρησε στο 3-12, παραμένοντας στην προτελευταία θέση της κατάταξης.

Ισορροπημένο ήταν το ξεκίνημα του αγώνα, καθώς καμία από τις δύο ομάδες να μην μπορούν να επιβάλουν τον ρυθμό τους (10-10, 5′). Μπιτάντζε και Κλαρκ πήραν μπρος για την Μπουντούτσνοστ «χτίζοντας» προβάδισμα (12-19, 9′). Ο Ουίλιαμς προσπάθησε να μαζέψει τη διαφορά, όμως ο Κόουλ είπε την τελευταία λέξη στο πρώτο δεκάλεπτο για το 14-21.

Η εκκίνηση του δευτέρου δεκαλέπτου ήταν ακόμα καλύτερη για την ομάδα του Ντζίκιτς. Η Μπουντούτσνοστ είχε πάρει τον έλεγχο του αγώνα και ανέβασε σε διψήφια επίπεδα το προβάδισμά της (18-31, 13′). Ο Μπιτάντζε είχε βρει ρυθμό και η διαφορά έφτασε στο +17 για τους φιλοξενούμενους (21-38, 15′). Η Μπάγερν έδειξε να έχει… σφυγμό, μαζεύοντας τη διαφορά με Λούσιτς και Ουίλιαμς (33-44, 18′). Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου η κατάσταση δεν άλλαξε, για το 38-49 της Μπουντούτσνοστ.

Ο Νόρις Κόουλ ήταν ορεξάτος και στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους και η Μπουντούτσνοστ διατήρησε το προβάδισμα (47-57, 25′). Από το σημείο εκείνο η Μπάγερν Μονάχου έβγαλε αντίδραση. Χομπς και Ντάνγκουμπιτς πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και η Μπάγερν μείωσε σε απόσταση βολής (60-62, 28′).Γκόρντιτς και Νίκολιτς πήραν προσπάθειες και η Μπουντούτσνοστ κράτησε το προβάδισμα μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου για το 65-70. 

Τα δεκάλεπτα: 14-21, 38-49, 65-70, 93-88.

Προτεινόμενα Άρθρα