Οι αριθμοί… δικαιώνουν τον Καστρίτη

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ πέτυχε την πρώτη του νίκη εντός έδρας στο πρωτάθλημα, με τον Γιάννη Καστρίτη να προσπαθεί να αλλάξει το αγωνιστικό προφίλ της ομάδας, κάτι που φαίνεται από συγκεκριμένες στατιστικές κατηγορίες.

Οι “κίτρινοι” κόντρα στον Ήφαιστο κατάφεραν να ξεπεράσουν τους μέσους όρους τους σε βασικές κατηγορίες, μέσα από τις οποίες φαίνεται και η αγωνιστική αλλαγή που θέλει να φέρει ο Γιάννης Καστρίτης στην ομάδα. Για παράδειγμα, ο ΑΡΗΣ είχε 61% στα δίποντα με τον μέσο όρο του στις πρώτες 11 αγωνιστικές να είναι στο 43%. Μία άνοδος η οποία οφείλεται στην αυξημένη επιθετική αξιοποίηση του Γκάρι ΜακΓκί αλλά και τους περιφερειακούς που πλέον πλησιάζουν στο αντίπαλο καλάθι, κάτι που έχει ζητήσει ο Έλληνας τεχνικός.

Η πιεστική άμυνα και οι “παγίδες”, οδήγησαν τον ΑΡΗ σε 15 κλεψίματα, την ώρα που ο μέσος όρος του ήταν 5.6 στις πρώτες 11 αγωνιστικές. Λόγω της συγκεκριμένης αγωνιστικής φιλοσοφίας ο Άρης δέχθηκε 54 πόντους, ενώ δέχονταν 72.9 μέσο όρο ενώ και ο Ήφαιστος “έπεσε” 20 πόντους από τον μέσο όρο του (74.4 ανά αγώνα).

 
Βελτιωμένοι ήταν οι “κίτρινοι” επίσης στα ριμπάουντ με 33 (32 μ.ο.) αλλά και στις ασίστ όπου είχαν 16 κόντρα στον Ήφαιστο έναντι 13.9 που ήταν ο μέσος όρος.

Προτεινόμενα Άρθρα