“Ξεσπάθωσε” στο Β΄ ημίχρονο

από AllAboutARIS

Στα 8:04 πριν το τέλος της Γ΄ περιόδου, ο ΑΡΗΣ βρέθηκε να χάνει με 47-32 από το Ρέθυμνο κι έδειχνε εντελώς εκτός ρυθμού αγώνα. Παρ’ όλα αυτά, όχι μόνο βελτιώθηκε, αλλά κατάφερε να μαζέψει την διαφορά και με 44 πόντους, συνολικά, στο Β΄ ημίχρονο, να πάρει τη νίκη.

Η αρχή έγινε με την είσοδο του Δημήτρη Φλιώνη στο παρκέ. Ο νεαρός γκαρντ, έμεινε αναγκαστικά στον πάγκο, διότι οι διαιτητές τον χρέωσαν από πολύ νωρίς με 3 φάουλ. Με τον Έλληνα γκαρντ στον “άσο”, ο ΑΡΗΣ απέκτησε ηρεμία στην επίθεση, λειτούργησε καλύτερα και στην περιφερειακή άμυνα. Επτά από τους εννιά, συνολικά, πόντους του, ο Φλιώνης τους πέτυχε στα μισά της 3ης περιόδου και στο ξεκίνημα της 4ης.

Όσο περνούσε ο χρόνος και ο ΑΡΗΣ ανέβαζε απόδοση στην άμυνα, έμπαιναν στην εξίσωση πιο ενεργά, οι Λάκι Τζόουνς και Μποχωρίδης. Ο Αμερικάνος ήταν άποντος για τρία δεκάλεπτα και στην τελευταία περίοδο σημείωσε οκτώ, κλέβοντας δύο φορές την μπάλα μέσα από τα χέρια του Ελάιζα Τζόνσον, που έφερε και το αντιαθλητικό φάουλ του γκαρντ του Ρεθύμνου. Από την πλευρά τους οι Λευτέρης Μποχωρίδης και Γκάρι Μπελ, ευστόχησαν σε κρίσιμα σουτ, που έδωσαν “αέρα” πέντε πόντων στον ΑΡΗ (63-68 με το τρίποντο του Μπελ, 67-72, το δίποντο του Μποχωρίδη, για το 67-72, στα 2:42 πριν το τέλος), με τον αρχηγό του ΑΡΗ, να βάζει και δύο κρίσιμες βολές στα τελευταία δευτερόλεπτα, για το 71-76.

Σε ό,τι αφορά τον Γκάρι ΜακΓκί, κέρδισε κατά κράτος τις μάχες μέσα στις δύο ρακέτες κι έδωσε σκορ με τα φόλοου-καρφώματά του, στην επίθεση, ανανεώνοντας και κατοχές, με τα επιθετικά ριμπάουντ.

Προτεινόμενα Άρθρα