Δεν ζει και δεν πεθαίνει πια… με το τρίποντο

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ έχει αλλάξει τον επιθετικό του προσανατολισμό επί των ημερών του Γιάννη Καστρίτη και από την ομάδα που είχε μάθει να… πεθαίνει με το τρίποντο, πλέον… ζει με το δίποντο.

Οι “κίτρινοι” στα τελευταία τους δύο παιχνίδια έχουν αλλάξει τις ισορροπίες στην επίθεση, κάτι που επιβεβαιώνεται και από τους αριθμούς. Ο ΑΡΗΣ μέσα στο 2018 έδειξε ότι παρότι το ρόστερ του δεν διέθετε καλούς σουτέρ, θα απειλούσε κυρίως από τα 6.75, με τις επιδόσεις του να είναι άσχημες όσον αφορά τα ποσοστά, αλλά κορυφαίες όσον αφορά τις προσπάθειες. Χαρακτηριστική η 2η θέση στην σχετική λίστα με τους «κίτρινους» να έχουν επιχειρήσει 356 τρίποντα, όσα και το Ρέθυμνο, ενώ στην κορυφή είναι ο Προμηθέας με 373 προσπάθειες.

Στα δίποντα οι “κίτρινοι” έχουν ανέβει θέσεις μετά τα δύο τελευταία παιχνίδια και πλέον βρίσκονται στην 11η θέση της κατηγορίας με 493 προσπάθειες, ενώ λιγότερο αριθμό έχουν ο Πανιώνιος (477), ο ΠΑΟΚ (465) και το Ρέθυμνο (462).

Η αλλαγή λοιπόν στην επιθετική φιλοσοφία του Άρη σε συνδυασμό με την άνοδο στον αριθμό των ριμπάουντ, κυρίως των επιθετικών που δίνουν… δεύτερες επιθέσεις, φαίνεται στα δύο τελευταία παιχνίδια.

Οι παίκτες του Γιάννη Καστρίτη στην νίκη επί του Ρεθύμνου είχαν20/44 δίποντα και 7/22 τρίποντα, ενώ στην πρόσφατη επικράτηση επί του Λαυρίου είχαν 20/42 δίποντα και 11/35 τρίποντα. Παρατηρείται μία σταθερότητα στα δίποντα και μία προσπάθεια να μειωθεί ο αριθμός των προσπαθειών στα τρίποντα, όπου τα ποσοστά παραμένουν χαμηλά. 

Πηγή: sdna.gr

Προτεινόμενα Άρθρα