Το… σχεδόν τέλειο δεκάλεπτο του ΑΡΗ

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ έχασε στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναικό, όμως το τρίτο δεκάλεπτο των «κίτρινων» ήταν το καλύτερο της χρονιάς, μιας και… άγγιξε το τέλειο, μειώνοντας την διαφορά από το -17 (51-34) στο -1 (60-59).

Ο ΑΡΗΣ του τρίτου δεκαλέπτου είναι το ζητούμενο για τον Γιάννη Καστρίτη και τους παίκτες του, αφού κατάφεραν να κυριαρχήσουν απέναντι στον Παναθηναικό που έχει σαφέστατα ποιοτικότερο ρόστερ και να κάνουν ένα επιμέρους 25-9.

Οι «κίτρινοι» στο συγκεκριμένο διάστημα… άγγιξαν το τέλειο ενώ σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες είχαν πάνω από 50%. Γενικότερα ο Άρης είχε καλύτερες επιδόσεις σε όλες τις κατηγορίες.

Ξεκινώντας από τα ποσοστά, ο ΑΡΗΣ είχε 1/1 βολή, 6/10 δίποντα και 60%, 4/6 τρίποντα και 66%, ενώ συνολικά είχε 5/10 βολές, 15/31 δίποντα (48.3%), 10/30 τρίποντα (33.3%). Ο τρόπος επίθεσης των “κιτρίνων” είναι αυτός που θέλει ο Γιάννης Καστρίτης, να απειλούν από κοντά και να μην πέφτουν στην… παγίδα του τριπόντου, κάτι που έκαναν δυστυχώς στα υπόλοιπα τρία δεκάλεπα όπου είχαν 9/21 δίποντα και 6/24 τρίποντα. 

Στον τομέα των ριμπάουντ όπου είχε και το μεγαλύτερο πρόβλημα, οι «κίτρινοι» στο τρίτο δεκάλεπτο είχαν οχτώ αμυντικά και τέσσερα επιθετικά, ενώ τελείωσαν τον αγώνα με 18-7. Ουσιαστικά πήραν σχεδόν το 50% των αμυντικών τους ριμπάουντ και ενώ το εκπληκτικό είναι ότι πήραν περισσότερα επιθετικά σε ένα δεκάλεπτο απ’ ότι στα υπόλοιπα τρία.

Είχαν επίσης τέσσερα κλεψίματα σε σύνολο 10, έξι ασίστ σε σύνολο 15 και τέσσερα λάθη από τα συνολικά 13. Στις δύο πρώτες κατηγορίες είχε κοντά στο 50% της συνολικής επίδοσης του, ενώ στην τρίτη κατάφερε να κρατηθεί σε χαμηλά επίπεδα.

Προτεινόμενα Άρθρα