Κάιζερ: “Κάθε μέρα που περνάει, είναι και καλύτερη”

από AllAboutARIS

Ο Μάικ Κάιζερ είναι ευτυχισμένος στον ΑΡΗ και το δείχνει με κάθε ευκαιρία. Μ’ ένα πλατύ χαμόγελο και την κορούλα του αγκαλιά, ο Αμερικάνος ψηλός μίλησε στο AllAboutARIS για όσα βιώνει στην ομάδα και την πόλη, την συνεργασία του με τον κόουτς Καστρίτη και την δύναμη που παίρνει από τον κόσμο του ΑΡΗ.

Αναλυτικά τα όσα είπε στο AllAboutARIS, ο “Κάι”  

Μάικ, μπήκες κι επίσημα στο… κλαμπ με τους παντρεμένους!

“Είναι πολύ όμορφο αυτό που ζω, μέχρι τώρα. Με την σύζυγό μου ήμασταν φίλοι από το κολλέγιο, γνωριζόμαστε έξι χρόνια και πήραμε την απόφαση να παντρευτούμε. Είναι υπέροχο συναίσθημα.”

Ένας από του λόγους που θα θυμάσαι για πάντα την Θεσσαλονίκη, είναι και αυτός, λοιπόν. Περίγραψέ μας, πως είναι η ζωή σου εδώ στην πόλη;

“Είναι υπέροχη η Θεσσαλονίκη, θα την θυμάμαι για πάντα. Έχει εξαιρετικούς ανθρώπους, υπέροχους φιλάθλους, που σου εκφράζουν τα συναισθήματά τους. Είμαστε τυχεροί εγώ και η οικογένειά μου, που ζούμε αυτή την εμπειρία. Είμαστε σ’ ένα εξαιρετικό περιβάλλον, δεν έχω κανένα παράπονο. Έχουμε ένα πολύ καλό σύστημα υποστήριξης, υπέροχους συμπαίκτες, γενικότερα συναναστρεφόμαστε με υπέροχους ανθρώπους και είμαι πολύ χαρούμενος που εγώ και η οικογένειά μου, βρισκόμαστε εδώ.”

Είναι η δεύτερη χρονιά σου στην Ελλάδα, μπορούμε να πούμε ότι την αγαπάς, όπως τις Η.Π.Α.;

“Είναι ο δεύτερος χρόνος μου στην Ελλάδα. Την αγαπώ αυτή την χώρα, είναι το δεύτερο σπίτι μου! Ανυπομονώ κάθε χρόνο να έρθει το καλοκαίρι, γιατί ό,τι και να κάνω, σίγουρα θα έρθω μερικές μέρες διακοπές στην Ελλάδα.”

Άλλαξε ο τρόπος δουλειάς, με τον κόουτς Καστρίτη

Πάμε λίγο και στο αγωνιστικό κομμάτι. Πέντε παιχνίδι μέσα στο 2019, τέσσερις νίκες. Σας βοήθησε αυτό να “αναπνεύσετε”;

“Με τον ερχομό του κόουτς στην ομάδα, άλλαξε ο τρόπος δουλειάς μας, άλλαξαν τα δεδομένα. Δουλεύουμε πιο σκληρά. Όχι ότι προηγουμένως δεν το κάναμε, αλλά τώρα ο κόουτς μας πιέζει περισσότερο, μας φτάνει στα όριά μας και βλέπουμε ότι μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα, με αυτόν τον τρόπο. Αυτή η διαδικασία και ο συγκεκριμένος τρόπος δουλειάς, θα μας βοηθήσει και για την επόμενη σεζόν. Το κλίμα μέσα στ’ αποδυτήρια είναι πάρα πολύ καλό, κάθε μέρα που περνάει, είναι και καλύτερη. Συνεχίζουμε την δουλειά .”

Με τον κόουτς συνεργαστήκατε και πέρυσι στην Κύμη. Το να είσαι και να δουλεύεις μαζί του, σε κάνει να νιώθεις πιο άνετα, να νιώθεις μεγαλύτερη σιγουριά;

“Όπως είπα και πριν είναι ένας προπονητής που πιέζει τους παίκτες του να φτάνουν στα όριά τους. Είναι ξεχωριστός και σημαίνει πολλά για μένα το να δουλεύω μαζί του. Θέλει να με βλέπει να πετυχαίνω, κάτι που ισχύει και για τα υπόλοιπα παιδιά. Με κάνει καλύτερο παίκτη, μέρα με την ημέρα.”

Ο Ραμόν Χάρις μετά τη νίκη επί του Πανιωνίου είπε πως, ο κόουτς έχει τον τρόπο και σας ζητάει να παραμένετε ταπεινοί και συγκεντρωμένοι στον στόχο σας. Είναι αλήθεια;

“Είναι αλήθεια αυτό. Θέλει να είμαστε ταπεινοί και προσηλωμένοι στον στόχο μας, αλλά όταν χρειάζεται, είναι καλός μαζί μας και μας βοηθάει να χαλαρώνουμε. Φυσικά και όταν κερδίζουμε όλοι είμαστε χαρούμενοι, αλλά το μυστικό είναι να παραμένουμε συγκεντρωμένοι και να προσπαθήσουμε ακόμη πιο δυνατά, για να πάρουμε κι άλλες νίκες.”

Στα τελευταία παιχνίδια είχες πολύ καλή απόδοση και βοήθησες την ομάδα. Θα ήθελες να κάνεις ένα σχόλιο γι’ αυτό;

“Ο κόουτς μου λέει να βγω στο παρκέ και να δείξω τις ικανότητές μου. Αυτό λοιπόν ακολουθώ και θέλω να δείχνω τι μπορώ να κάνω, στον χρόνο που παίζω. Στα δυο τελευταία παιχνίδια (σ.σ. με Πανιώνιο και Παναθηναϊκό), τα πήγα καλά. Αυτό οφείλεται στις πολλές ώρες δουλειάς μέσα στο παρκέ και στο πως αναλύουμε τα παιχνίδια. Ελπίζω αυτό να συνεχιστεί και στα επόμενα ματς.”

Προτιμάς να παίζει στο “4” ή στο “5”;

“Τις περισσότερες φορές, όπως λέει και ο κόουτς, το να παίζεις στο “4” ή στο “5”, είναι το ίδιο πράγμα ουσιαστικά. Κάποιες φορές θα χρειαστεί να παίξω στο “4”, κάποιες άλλες στο “5”. Όπου και να παίξω, είναι μία καλή ευκαιρία για μένα να δείξω, πως μπορώ ν’ ανταποκριθώ.”

Πες μας ένα… μυστικό τώρα, ποιος είναι το καλύτερο φιλαράκι σου;

“Με τον Νταλό, τον Μπελ και τον Λάκι είμαστε περισσότερες ώρες μαζί. Τους αγαπώ όλους μέσα στην ομάδα. Αυτοί οι τρεις μπορείς να πεις ότι είναι τα φιλαράκια μου, αλλά το ίδιο ισχύει και για τα υπόλοιπα παιδιά. Ο Λευτέρης που είναι αρχηγός, ο Σλαφτσάκης και ο Χρηστίδης, είναι τ’ αδέρφια μου.”

Είμαι περήφανος για τους φιλάθλους μας

Απευθυνόμενος στον κόσμο του ΑΡΗ, τι μήνυμα θα ήθελες να του στείλεις;

“Αυτό που θέλω να πω στον κόσμο είναι ότι, τον ευχαριστούμε για την υποστήριξη. Είναι ο έκτος παίκτης μας στα παιχνίδια και το χρειαζόμαστε κάτι τέτοιο. Είναι εξαιρετικό το ότι έρχονται σε κάθε παιχνίδι και μας υποστηρίζουν και θέλουμε να γίνει ακόμη καλύτερο στην συνέχεια.”

Φαντάζομαι πως, για τους αθλητές είναι κάτι ξεχωριστό να παίζετε σε μία ατμόσφαιρα όπως αυτή του “Nick Galis Hall”, αλλά βλέπουμε τον κόσμο να σας ακολουθεί σε όλα τα γήπεδα. Πως νιώθετε με αυτό;

“Το να αισθάνεσαι τους οπαδούς σου στο πλευρό σου, είναι κάτι σαν ανάσα. Όταν τους έχεις δίπλα σου, αυτό σου δίνει μία επιπλέον ώθηση. Όπως είπα και νωρίτερα, αγαπώ τους οπαδούς μας, ήταν ένας από τους λόγους που ήρθα στην ομάδα. Είμαι περήφανος που έρχονται σε κάθε παιχνίδι και μας στηρίζουν.”

Μάικ, το σώμα σου είναι γεμάτο τατουάζ, σημαίνουν κάτι;

“Πίσω από κάθε τατουάζ στο σώμα μου, υπάρχει και μια ιστορία. Είναι η ιστορία της ζωής μου, γραμμένη πάνω στο σώμα μου. Είμαι ένας άνθρωπος που εκφράζεται μέσα από τα τατουάζ, κάθε ένα από αυτά, έχει και μια σημασία, για μένα.”

Προτεινόμενα Άρθρα